ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΨΑΡΙΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η Τουρκία έχει επιδείξει σημαντική αύξηση παραγωγής και εξαγωγών αλιείας τη τελευταία 10ετία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εξαγωγέων Αλιείας της Μεσογείου (Mediterranean Fishery Products Exporters’ Union).

Οι εξαγωγές προϊόντων αλιείας αυξήθηκαν σε 400 εκατομ. δολ. από 40 εκατομ. τα τελευταία 10 χρόνια, ενόσω η παραγωγή αυξήθηκε από 400.000 τόννους σε 1 εκατομύριο τόννους, δήλωσε ο Alican Yamanyılmaz στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anatolia στα Άδανα...
Άλλοτε ασήμαντη στον κλάδο πανευρωπαϊκά, σήμερα η Τουρκία συναγωνίζεται για τα πρωτεία. Τα ψάρια δεν είναι η μόνη παραγωγή της υδατοκαλλιέργειας, δήλωσε ο Yamanyılmaz. "Για παράδειγμα, μολονότι το χταπόδι είναι πολύ νόστιμο, δεν καταναλώνεται ευρέως. Εξάγουμε ένα μεγάλο ποσοστό χταποδιών που ψαρεύουμε στις θάλασσές μας, γύρω στους 100 τόννους χταποδιών ετησίως".Η Τουρκία εξάγει αλιευτικά προϊόντα σε πολλές χώρες όπως το Ντουμπάι, τη Σ. Αραβία, τον Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ιαπωνία. "Μολονότι η Ελλάδα και η Ιταλία είναι ιχθυοπαραγωγοί, αγοράζουν ψάρια από την Τουρκία" δήλωσε ο Yamanyılmaz .Ένας όμιλος προώθησης που δημιούργησε η Ένωση διεξήγαγε σημαντική έρευνα τη τελευταία διετία, δήλωσε. "Στον όμιλο προώθησης χορηγήθηκαν 1 εκατομμύριο τουρκικές λίρες ως ετήσιος προϋπολογισμός για την προώθηση των τουρκικών αλιευτικών προϊόντων, κυρίως σε διεθνείς εκθέσεις". Ο όμιλος δημοσιεύει ενημερωτικά βιβλιάρια στα αγγλικά, ρώσικα και αραβικά και τα διανέμει στην Ευρώπη και τη Μ. Ανατολή, την ίδια ώρα που προσπαθεί να αυξήσει την εγχώρια κατανάλωση ψαριών από 8 κιλά κατά κεφαλή σε 10 κιλά κατά τη πρώτη φάση της προώθησης.Οι τουρκικές υδατοκαλλιέργειες καλύπτουν μία έκταση 26 εκατομυρίων εκταριών, σχεδόν ισοδύναμη με την έκταση αγροτικής καλλιέργειας στη χώρα, δήλωσε ο Yamanyılmaz.

fimotro


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!