Αλβανία: 12000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών

Περισσότεροι από 12 χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη βορειοδυτική Αλβανία εξαιτίας των χειρότερων πλημμυρών που έχουν σημειωθεί στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Λουλζίμ Μπάσχα.

"Η κατάσταση είναι κρίσιμη και υπάρχουν ακόμη περιοχές στο βορρά (της Αλβανίας) που είναι αποκλεισμένες, εξαιτίας των πλημμυρών", δήλωσε εκπρόσωπος της αλβανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 7.500 σπίτια έχουν πλήρως καταστραφεί κι άλλα 2.600 έχουν πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα να υποστούν εκτεταμένες ζημιές, όπως γράφει η Ε.
Οι βασικές είσοδοι στην πόλη Σκόδρα, που επλήγη περισσότερο από τις πλημμύρες εξακολουθούν να είναι μπλοκαρισμένες και σε αρκετά τμήματα της πόλης το νερό έφτανε τα δύο μέτρα, έχοντας προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην ηλεκτροδότηση.
Περίπου 1.400 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στις βόρειες περιοχές της Αλβανίας, προκειμένου να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων από τις πλημμυρισμένες εστίες τους και να τούς εξασφαλίσουν τροφή.
Το Σάββατο, οι αλβανικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του ΝΑΤΟ προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σ' αυτή τη δύσκολη κατάσταση, ενώ ήδη Ελλάδα και Τουρκία έχουν αποστείλει βοήθεια.
Χθες,ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Έντομοντ Χατζηνάστο, κάλεσε σε συνάντηση τους πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση και να ζητήσει τη βοήθειά τους.
Επίσης δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μαυροβούνιο, περίπου 1.000 στρατιώτες κλήθηκαν να βοηθήσουν τον τοπικό πληθυσμό.
Στο μεταξύ, άρχισε να υποχωρεί η στάθμη του διασυνοριακού ποταμού Δρίνου, μεταξύ Σερβίας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ενώ η υψηλή στάθμη των νερών στο Σάβα, παραπόταμο του Δούναβη, εξακολουθεί να απειλεί τις γύρω περιοχές και τη Σερβία.
Ωστόσο η κυβέρνηση του Βελιγραδίου δηλώνει ότι δεν αναμένει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.
Στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμυρών της περασμένης εβδομάδας, κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας.
- www.newskosmos.com

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!