Πιέζει η Κομισιόν για το ασύρματο ευρυζωνικό Internet

Εκκληση στους υπουργούς Επικοινωνιών της Ε.Ε. να μη διστάσουν να λάβουν σκληρές αποφάσεις και να προχωρήσουν ολοταχώς στην αποδέσμευση των συχνοτήτων για το ασύρματο ευρυζωνικό Internet απηύθυνε η αρμόδια επίτροπος Νέλι Κρόους.

Η Κομισιόν πιέζει για την ταχεία αποδέσμευση της ζώνης των 800 MHz το 2013 με την ολοκλήρωση της μετάβασης από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση. Η συγκεκριμένη ζώνη χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως για την τηλεοπτική μετάδοση και η απόδοσή της για άλλες χρήσεις περιγράφεται από την Κομισιόν και διάφορους φορείς ως "ψηφιακό μέρισμα".

Στελέχη του υπουργείου Υποδομών, το οποίο είναι υπεύθυνο και για θέματα ραδιοσυχνοτήτων, σημειώνουν πως το χρονοδιάγραμμα της Κομισιόν συναντά διαφωνίες από πολλές χώρες της Ε.Ε. Οσον αφορά την Ελλάδα, πάντως, εκτιμούν πως υπό προϋποθέσεις είναι εφικτή η αποδέσμευση των συχνοτήτων το 2013. Διευκρινίζουν επίσης πως η απελευθέρωση των συχνοτήτων δεν σημαίνει κατ' ανάγκη πως ένα μέρος τους δεν θα χρησιμοποιηθεί εκ νέου για τηλεοπτική μετάδοση, αφού κάτι τέτοιο αναμένεται να καθοριστεί από μια σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως η διαδικασία αυτή δεν θα διαφέρει ουσιαστικά από τις δημοπρασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά την εκμίσθωση συχνοτήτων στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.

enet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!