Σχέδιο για κατάργηση των πειραματόζωων

Ειδικοί από τις περισσότερες βιομηχανίες παρασκευής φαρμάκων και καλλυντικών εξετάζουν ένα σχέδιο για την κατάργηση της χρήσης των πειραματόζωων. Φυσικά όχι λόγω... ζωοφιλίας, αλλά για λόγους οικονομίας.

Σύμφωνα με έκθεση που αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός της προσεχούς εβδομάδας, οι ειδικοί πιστεύουν ότι πια τα ζώα δεν είναι ικανά να δείξουν τα πραγματικά αποτελέσματα ενός υπό δοκιμή φαρμάκου, και πως ο πλέον ασφαλής τρόπος για να δοκιμάσουν τα φάρμακα και τα χημικά προϊόντα βρίσκεται στις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούν καλλιέργειες κυττάρων και πρότυπα ηλεκτρονικού υπολογιστή. 

Η έκθεση, που αναμένεται να παρουσιαστεί σε παγκόσμιο συνέδριο, αναφέρει συγκεκριμένα: 

"Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα εποχή, στην οποία με πολιτική και διεθνή υποστήριξη, θα μπορύμε να παράγουμε τους τρόπους και την τεχνολογία να τεστάρουμε τις συνέπειες ενός χημικού στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, χωρίς να χρησιμοποιούμε ζώα". 

Σύμφωνα με την έκθεση, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δοκιμάσεις ένα φάρμακο πια, όπως για παράδειγμα αν χρησιμοποιήσεις εμβρυικά λεμφοκύτταρα για να δημιουργήσεις έναν καρδιακό ιστό.

Επιπλέον υπάρχουν ηλεκτρονικά προγράμματα που μπορούν να προβλέψουν τις συνέπειες ενός υπό δοκιμή φαρμάκου στον ανθρώπινο οργανισμό. 

Μάλιστα, υποστηρίζεται πως οι νέες μέθοδοι είναι πολύ πιο οικονομικοί. 

Για παράδειγμα, για να δοκιμαστεί ένα χημικό και να κριθεί απόλυτα ασφαλές θα πρέπει να περάσουν πέντε χρόνια δοκιμών, να χρησιμοποιηθούν περίπου 800 πειραματόζωα, ενώ η όλη διαδικασία κοστίζει πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ. 

Αντίθετα, η μέθοδος της ρομποτικής μπορεί να εξετάσει 350 χημικά μέσα σε μια εβδομάδα και να ελαχιστοποιήσει το κόστος.

cosmo.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!