Σχέδια για το «ευρώ των φτωχών»

Εισηγήσεις για τη δημιουργία δύο ευρώ δέχεται το τελευταίο διάστημα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Οι εισηγήσεις που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχονται από τους ίδιους συμβούλους που πέρισι ζητούσαν την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την παραπομπή της στο ΔΝΤ.


Με αφορμή το σχέδιο που συζητείται για την «τιμωρία» των δημοσιονομικά απείθαρχων χωρών και την «σχεδιασμένη χρεοκοπία», οι κύκλοι αυτοί, θεωρούν ότι οι αδύναμες οικονομίες της ευρωζώνης θα πρέπει να βρεθούν εκτός κοινού νομίσματος.

Στις οικονομίες αυτές (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και πιθανότατα Γαλλία) θα τεθεί το δίλημμα «γερμανοποίηση ή έξοδος» μετά τα μέσα του 2013, όταν βρεθούν μπροστά στην επιλογή της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους τους, χρησιμοποιώντας το πακέτο των προτάσεων Μέρκελ, αναφέρει δημοσίευμα της Real News.


Το ίδιο πακέτο, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα κάνει τις «κρίσεις χρέους» ενδημικό φαινόμενο στην Ε.Ε., καθιστώντας την επιλογή της εξόδου πιο συμφέρουσα για «στριμωγμένες» κυβερνήσεις.
 


Επισήμως, πηγές της καγκελαρίας χαρακτηρίζουν και τις δύο πλευρές αυτού του δημοσίου διαλόγου «φοβικές» - και στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Κομισιόν.ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!