Η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας φουντώνει

Ποιοι θέλουν μια κοινή χώρα;  Η ετήσια έρευνα για τα Βαλκάνια που δημοσιεύεται από τη διεθνή εταιρεία δημοσκοπήσεων Gallup σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο στα Βαλκάνια, ανέδειξε το θέμα της...

Μεγάλης Αλβανίας ως ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα στην περιοχή.

Σύμφωνα με την έρευνα, σημαντικές πλειοψηφίες του αλβανικού εθνοτικού στοιχείου σε πολλά κράτη της περιοχής φέρονται θετικά διακείμενα ως προς το ενδεχόμενο δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας ακόμη και εάν δεν πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί γρήγορα.


Το 62% των ερωτηθέντων στην Αλβανία, το 81% στο Κόσοβο και το 51,9% στη FYROM,υποστηρίζουν τη δημιουργία μιας κοινής χώρας για τους Αλβανούς της περιοχής. Η σύγκριση με προηγούμενες έρευνες της ίδιας εταιρείας, δείχνει μια σαφή αύξηση αυτών που υποστηρίζουν αυτή την ιδέα- το 2008 στο Κόσοβο το ποσοστό των θετικών απαντήσεων ήταν στο 54%, ενώ στη FYROM sto 44%. Στην Αλβανία τα δύο τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί ανεπαίσθητη μείωση πέντε μονάδων.


Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, τα αυξημένα ποσοστά προκύπτουν σε μια περίοδο κατά την οποία το θέμα της Μεγάλης Αλβανίας παρουσιάζεται ολοένα και περισσότερο ως παράγοντας επιρροής των πολιτικών εξελίξεων στην περιοχή.

-newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!