Καλπάζει η χολέρα στην Αϊτή σπέρνοντας το θάνατο

Οκτακόσιοι νεκροί από την επιδημία χολέρας στην Αϊτή. 12.000 οι ασθενείς στη φτωχότερη "καταραμένη" χώρα της Καραϊβικής. 

Η Σύνοδος των Δωρητών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και με μεγάλη προβολή είχε συγκεντρώσει αρκετά δισ. ευρώ - με πρώτη σε προσφορές χώρα τις ΗΠΑ - για την Αϊτή που πριν από ένα χρόνο σχεδόν επλήγη από σεισμό που άφησε πίσω του 1,3 εκ. αστέγους. Τα χρήματα αυτά δεν έγιναν όμως ποτέ καθαρό νερό και υποδομές για το λαό της Αϊτής.

Σήμερα, η χώρα μετρά 796 νεκρούς και 12.303 άρρωστους από χολέρα.Μέσα σε μία ημέρα είχαμε 72 ακόμη θανάτους και ακόμη 1.303 ασθενείς. Αυτός είναι ο ρυθμός που εξαπλώνεται η αρρώστια, η οποία σκοτώνει με μαρτυρικό τρόπο τα θύματά της. Η πλειονότητα των θανάτων έχουν καταγραφεί στην επαρχία Αρτιμπονίτ, στα βόρεια, όπου εντοπίζεται και η εστία της επιδημίας.

Μολαταύτα, η ασθένεια φαίνεται πως εγκαθίσταται και στηνπρωτεύουσα Πορτ-Ο-Πρενς, όπου πάνω από ένα εκατ. κάτοικοι ζουν σε ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες υγιεινής έπειτα από τον σεισμό της 12 Ιανουαρίου. Μέχρι την Παρασκευή το υπουργείο είχε καταγράψει 13 θανάτους, έναντι 4 την προηγουμένη στην πόλη. 

Ο ΟΗΕ την Παρασκευή εξέδωσε ανακοινωθέν με έκκληση για συγκέντρωση 163,8 εκατ. δολαρίων για να «μην ξεπερασθούν» από μία επιδημία που απειλεί να θερίσει τον πληθυσμό της φτωχώτερης χώρας στην αμερικανική ήπειρο.Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) κοντά «200.000 άνθρωποι παρουσιάζουν συμπτώματα χολέρας, τα οποία κυμαίνονται από απλές διάρροιες, έως ακραία αφυδάτωση».

newsit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!