«Ξυστό» κάνναβη μοιράζουν στην Ολλανδία

Σε περίπου 30 χιλιάδες νοικοκυριά στην Ολλανδία θα σταλούν κάρτες οι οποίες με το ξύσιμο θα αναδύουν τη μυρωδιά της κάνναβης προκειμένου οι πολίτες να εξοικειωθούν με τη μυρωδιά του φυτού - ναρκωτικού έτσι ώστε να μπορούν να εντοπίζουν παράνομες φυτείες και να τις καταγγέλλουν στις αρχές. 

Οι αρχές στη Χάγη και το Ρότερνταμ, όπως μεταδίδει το BBC, υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο οι πολίτες θα τους βοηθήσουν στον εντοπισμό παράνομων καλλιεργειών στις πόλεις και για το λόγο αυτό επάνω στις κάρτες θα υπάρχει και ειδικός τηλεφωνικός αριθμός στον οποίο θα μπορούν να επικοινωνούν. 
Οι ολλανδικές αρχές αν και παραβλέπουν περιπτώσεις όπου πολίτες καλλιεργούν έως και πέντε φυτά κάνναβης για προσωπική τους χρήση, επισημαίνουν ότι υπάρχει κίνδυνος από τις μεγάλες σε κλίμακα καλλιέργειες. 

Οι κάρτες όταν τις ξύσει κανείς αναδύουν το άρωμα που έχει το φυτό. Επίσης δίδονται πληροφορίες για ενδείξεις ότι κάποιος καλλιεργεί παράνομα όπως για παράδειγμα ήχοι από εξαερισμό, ύποπτες συνδέσεις ηλεκτρικών δικτύων ή κουρτίνες που παραμένουν διαρκώς κλειστές. 

Σύμφωνα με τις αρχές, οι παράνομες αστικές καλλιέργειες ενέχουν κινδύνους όπως την πρόκληση πυρκαγιάς καθώς χρησιμοποιούνται ειδικές λάμπες προκειμένου να κρατούν σταθερή θερμοκρασία στους 27 βαθμούς Κελσίου. 

Εκτιμάται ότι υπάρχουν 40 χιλιάδες παράνομες καλλιέργειες στην Ολλανδία,κρυμμένες σε πατάρια, διαμερίσματα και αποθήκες. 
Κάθε χρόνο ανακαλύπτονται περίπου 200 καλλιέργειες μόνο στο Ρότερνταμ. 
Σημειώνεται ότι το 1976 η ολλανδική κυβέρνηση αποποινικοποίησε την κατοχή έως πέντε γραμμαρίων κάνναβης και τη χρήση αυτής. 
http://www.enet.gr/

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!