113 χρόνια φυλακή στους μαθητές που φώναζαν συνθήματα

Όπως μεταδίδει το τουρκικό ‘Χαμπέρ Τουρκ’, 16 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι φοιτητές, καταδικάστηκαν με 7 χρόνια και ένα μήνα φυλακή ο καθένας, καθώς σε διαδήλωση υπέρ του Οτσαλάν (σημ.: ‘αρχηγού της τρομοκρατίας’, λέγει το πρακτορείο), διέπραξαν προπαγάνδα υπέρ του ΡΚΚ.

Με βάση το κατηγορητήριο φώναζαν συνθήματα όπως «Χτύπα αντάρτη χτύπα, ίδρυσε  το Κουρδιστάν», «Βγαίνουμε στα βουνά, πυροβολούμε στο κεφάλι σας», «Η νεολαία είναι οι σωματοφύλακες του Οτζαλάν», «Το Κουρδιστάν θα γίνει ο τάφος του Ταγιπ-ισμου», «Ερντογάν μη τα χάνεις, μη μας βγάζεις στα βουνά».

Η αντιτρομοκρατική ομάδα μετά από έρευνα των φωτογραφιών υπέβαλε μήνυση σε 17 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Γκαζιάντεπ. Υποβλήθηκε μήνυση για διάπραξη αδικήματος -προπαγάνδα τρομοκρατικής οργάνωσης- στο όνομα του ΡΚΚ. Στην δικάσιμο του 6ου Κακουργιοδικείου Αδάνων μετείχαν οι 17 κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι τους. Σύμφωνα με το κείμενο της εισαγγελίας, στις 19 Οκτωβρίου του 2008, με τη δικαιολογία ότι επιβλήθηκε απομόνωση στον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, θέλησαν να κάνουν ανακοίνωση τύπου μπροστά στα δικαστήρια του Γκαζιάντεπ. Όταν οι δυνάμεις ασφαλείας δεν τους επέτρεψαν να πάνε στα δικαστήρια, η ομάδα αυτή συγκεντρώθηκε μπροστά στο κτίριο του DTP και φώναζαν τα παραπάνω συνθήματα.

Ο δικηγόρος των κατηγορούμενων είπε πως «λόγω αυτού του άρθρου ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν σε πάνω από 100 χιλιάδες άτομα. Με αυτή την πορεία η Τουρκία θα γίνει μια ανοιχτή φυλακή. Όλες οι ανακοινώσεις τύπου, κρίνονται ως τρομοκρατική δραστηριότητα. Έτσι αυτοί που τιμωρούνται αποκόπτονται από την κοινωνία».

Ο Ζαχίρ (40 ετών) πατέρας του κατηγορούμενου Χαζάλ Κιλ, είπε ότι η ποινή που επιβλήθηκε ήταν πολύ μεγάλη και πως όταν την άκουσε έπαθε σοκ. Είπε: «Σε μια δημοκρατική χώρα, δεν τιμωρείται κάποιος τόσο πολύ επειδή μετείχε σε μια ανακοίνωση τύπου. Ο άλλος γιος μου, στα 19 του χρόνια, καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλακή επειδή είχε πετάξει πέτρα σε αστυνομικό στην πόλη Ζουμπέϊτ. Πού είναι ο νόμος και τα ανθρώπινα δικαιώματα;»
«Σάρισσα»


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!