Ινδονησία: Δύο νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από τεράστιο τοπικό τσουνάμι.

Τουλάχιστον 160 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, αγνοούνται στην Ινδονησία καθώς το χωριό τους επλήγη από τεράστιο τοπικό τσουνάμι, μετά τον σεισμό που σημειώθηκε χθες ανοικτά της Σουμάτρα, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο σεισμός, μεγέθους 7,7 βαθμών, έπληξε την περιοχή που βρίσκεται 78 χιλιόμετρα δυτικά του Νότιου Πάγκαλ στη νησιά Μενταουάλ και κατέστρεψε τα περισσότερα κτίσματα του παραλιακού χωριού Μπέτου Μόνγκα, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος της Υπηρεσίας Αλιείας.

"Από τους 200 ανθρώπους που ζουν στο χωριό έχουν βρεθεί μόνο οι 40, 160 είναι ακόμη αγνοούμενοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά", δήλωσε.

"Έχουμε ανθρώπους που δηλώνουν στον τοπικό σταθμό των υπηρεσιών ασφαλείας ότι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα παιδιά τους, ότι παρασύρθηκαν", πρόσθεσε.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στο γειτονικό χωριό, το Μαλακόπα, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο αγνοούνται. Το 80% των κτισμάτων έχει υποστεί ζημιές και υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στο υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι δύο πτώματα έχουν ανασυρθεί κοντά στο νησί Σιπόρα και ότι πολλοί άνθρωποι αγνοούνται.

Στο νησί του Νότιου Πάγκαλ, τα κύματα διείσδυσαν σε βάθος 600 μέτρων από τις ακτές, ενώ στο Βόρειο Πάγκαλ τα κύματα έφθασαν στις στέγες των σπιτιών.

Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι μετά τον σεισμό χάθηκε κάθε επαφή με τουριστικό σκάφος που μετέφερε 8-10 Αυστραλούς.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!