Κλείνει η εποχή του walkman..

Μετά την απόσυρση της δισκέτας του υπολογιστή τον Μάρτιο, η Sony διέκοψε την παραγωγή και διανομή μιας συσκευής που όλοι αγαπήσαμε και μεγαλώσαμεμαζί της και σίγουρα θα μας λείψει, του φορητού Walkman, που ήταν και η πρώτη φορητή συσκευή αναπαραγωγής της μουσικής με χαμηλό κόστος.

Η τελική παρτίδα έχει αποσταλεί στους Ιάπωνες λιανέμπορους τον Απρίλιο, και από τη στιγμή που θα πωληθούν και τα τελευταία κομμάτια τα γουόκμαν με τις παραδοσιακές κασέτες θα περάσουν στην ιστορία.

Η πρώτη γενιά Walkman, το οποίο ονομάστηκε Soundabout στις ΗΠΑ, και Stowaway στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυκλοφόρησε στις 1 Ιουλίου 1979 στην…

Ιαπωνία. Αν και αργότερα έκανε τεράστια επιτυχία, πούλησε μόλις 3.000 μονάδες το πρώτο μήνα κυκλοφορίας του.

Πάντως, η Sony κατάφερε να πουλήσει περίπου 200 εκατομμύρια κομμάτια του Walkman στα 30 χρόνια ζωής του προϊόντος. Μάλιστα η είδηση της απόσυρσης ανακοινώθηκε μία μόλις ημέρα πριν από την ένατη επέτειο του iPod στις 23 Οκτωβρίου,αν και η πτώση της ζήτησης του Walkman αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην εκρηκτική δημοτικότητα των CD στη δεκαετία του ’90, και όχι στο iPod.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!