Σ.Αραβία: Εις θάνατο για σεξουαλική παρενόχληση

Δικαστής στη Σαουδική Αραβία καταδίκασε έναν άνδρα σε θάνατο για σεξουαλική παρενόχληση μιας γυναίκας--απόφαση που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη για μια τέτοια υπόθεση στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε εγχώριο ΜΜΕ, δικαστής στην πόλη Αράρ έκρινε τον άνδρα ένοχο για απόπειρα εκβιασμού μιας γυναίκας με τη χρήση φωτογραφιών. Η γυναίκα, δημόσια λειτουργός, φέρεται να διαμαρτυρήθηκε πολλές φορές στο τμήμα Ηθών της αστυνομίας, που εντέλλεται να τηρεί τη Σαρία, τον ισλαμικό νόμο. Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα όταν αυτός επιχείρησε να την παρενοχλήσει στην εργασία της.

Ο άνδρας έχει 40 ημέρες να υποβάλει έφεση. Άλλος δικαστής καταδίκασε έναν άνδρα σε ποινή φυλάκισης ενός μήνα, 140 κτυπήματα με μαστίγιο και την καταβολή προστίμου 2.000 ριγιάλ [381 ευρώ] για δυσφήμιση δύο ανδρών στο Διαδίκτυο, διότι έγραψε ότι είχαν ελευθεριάζουσα συμπεριφορά έναντι των γυναικών. Αυτό προκάλεσε δυσφήμιση και των οικογενειών τους, σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστή.

Η Σαουδική Αραβία έχει επικριθεί έντονα από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την εκδοχή του ισλαμικού νόμου που εφαρμόζει και όταν εκδικάζονται ποινικές υποθέσεις


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!