Ισπανία :Συνελήφθησαν δέκα ύποπτοι για συμμετοχή στην ΕΤΑ

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε και έθεσε υπό κράτηση τουλάχιστον δέκα υπόπτους ως μέλη της Segi, μίας παράνομης οργάνωσης που φέρεται ότι είναι η νεολαία της ένοπλης οργάνωσης των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στη διάρκεια της νύχτας στη Χώρα των Βάσκων και στο γειτονικό Ναβάρε. Επίσης ένας ύποπτος συνελήφθη και κρατείται στη Βαρκελόνη μετά από έρευνα της αστυνομίας σε αρκετές κατοικίες. 
Οι συλληφθέντες, ανάμεσά τους πολλοί ύποπτοι ως ηγέτες της Segi, τέθηκαν υπό κράτηση με την κατηγορία, μεταξύ άλλων, της συμμετοχής σε βίαια επεισόδια. 
Φέρεται ότι επιχείρησαν την ανασύσταση της Segi μετά τη σύλληψη 35 μελών της το Νοέμβριο. 
Η οργάνωση τέθηκε εκτός νόμου τον Ιανουάριο του 2007, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι έχει διασυνδέσεις με την τρομοκρατία. 
Η Segi βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων την οποία έχει συντάξει η Ευρωπαϊκή Ενωση. 
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα, έχει δεσμευτεί να τηρήσει σκληρή στάση απέναντι στην ΕΤΑ παρά την εκεχειρία που κήρυξε η οργάνωση το Σεπτέμβριο. 
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μία ημέρα αφότου ο Ρουμπαλκάμπα διορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διατηρώντας παράλληλα και το υπουργείο Εσωτερικών. 
Ο ισπανός πρωθυπουργός Θαπατέρο πραγματοποίησε πριν από λίγες μέρες ευρύ ανασχηματισμό με στόχο να αυξήσει τις πιθανότητες το Σοσιαλιστικό του Κόμμα να κερδίσει τις προσεχείς περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. 
Η ΕΤΑ ευθύνεται για περίπου 850 ανθρωποκτονίες από το 1968 στη διάρκεια της επιχείρησής της για ένα αυτόνομο βασκικό κράτος. Βρίσκεται στη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. 

http://www.tovima.gr/

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!