Χιλή: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο απεγκλωβισμός των μεταλλωρύχων.

Στην επιφάνεια της Γης βγήκε και ο τελευταίος από τους 33 μεταλλωρύχους που είχαν εγκλωβιστεί στα έγκατα του ορυχείου Σαν Χοσέ, στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, από τις 5 Αυγούστου.

Τελευταίος βγήκε από τη στοά βάθους περίπου 700 μέτρων ο 54χρονος Luis Urzua, ο άνθρωπος που καθοδηγούσε τους εργαζόμενους στη διάρκεια της παραμονής τους, επί 69 ημέρες, στην υπόγεια στοά.

Ο τελευταίος μεταλλωρύχος έγινε δεκτός στην επιφάνεια της Γης με τραγούδια και ζητωκραυγές, ενώ τον περίμενε η οικογένειά του και ο πρόεδρος της χώρας, Σεμπαστιάν Πινέρα. 

Οι μεταλλωρύχοι μεταφέρθηκαν όλοι σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκαν σοβαρές μολύνσεις στα δόντια τους ενώ κάποιοι έχουν και προβλήματα όρασης. Ένας διαγνώστηκε με πνευμονία αλλά η κατάστασή του δεν χαρακτηρίζεται σοβαρή. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας της χώρας, όλοι είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν, μετά από 69 ημέρες στα έγκατα της Γης.

Χρειάστηκαν λιγότερες από 24 ώρες με τη χρήση της ειδικής κάψουλας Φοίνιξ, που κινούνταν με συρματόσχοινα και είχε ροδάκια στα πλάγια για να απορροφώνται οι κραδασμοί, για να διασωθούν οι μεταλλωρύχοι.

http://tvxs.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!