Εκκενώθηκε χωριό στην Ουγγαρία

Απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι 800 κάτοικοι του χωριού Κολοντάρ στην Ουγγαρία, υπό το φόβο νέας διαρροής τοξικής λάσπης καθώς παρουσιάστηκε νέο ρήγμα στη δεξαμενή. Οι Αρχές φοβούνται ότι η δεξαμενή θα καταρρεύσει εντελώς. Στον τόπο της καταστροφής και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν.


Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTΙ, το τμήμα της δεξαμενής στο οποίο σημειώθηκαν ρήγματα παρουσιάζει προβλήματα και τα συνεργεία διάσωσης έκριναν πως το χωριό πρέπει να εκκενωθεί, υπό το φόβο μιας δεύτερης διαρροής.

Οι Αρχές φοβούνται ότι η δεξαμενή θα καταρρεύσει τελείως, αφού παρουσίασε και άλλο ρήγμα. «Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν στις 6 το πρωί, όταν εντοπίσαμε ένα νέο ρήγμα στην δεξαμενή αριθμός 10», διευκρίνισε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Αντιμετώπισης των Καταστροφών Τιμπόρ Ντόμπσον. «Την εκκένωση του χωριού αποφάσισε ο υπουργός Εσωτερικών Σαντόρ Πίντερ», πρόσθεσε.

Ο ίδιος είπε ακόμα πως αν κριθεί αναγκαίο θα απομακρυνθούν και οι κάτοικοι του γειτονικού χωριού Ντεβετσέρ.

Στον τόπο της καταστροφής βρίσκονται ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, υπουργοί, ο αρχηγός της αστυνομίας Γιόζεφ Χατάλα και ο γενικός διευθυντής των μονάδων κατά των καταστροφών Γκιοργκι Μπακόντι.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε πως είναι πιθανό η βόρεια πλευρά της δεξαμενής που περιέχει κόκκινη τοξική λάσπη να καταρρεύσει. «Ο υπουργός Εσωτερικών με ενημέρωσε πως ρήγματα εμφανίστηκαν στη βόρεια πλευρά της δεξαμενής, η γωνία της οποίας έχει καταρρεύσει, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό όλη η πλευρά να καταρρεύσει», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη Αζκα.

Ο κ. Ορμπάν επισήμανε πως περίπου 500.000 κυβικά μέτρα τοξικής λάσπης θα διαρρεύσουν από την δεξαμενή, αλλά αυτή η ουσία έχει πυκνότερη υφή από τα περίπου ένα εκατομμύριο κυβικά μέτρα που έχουν ήδη διαρρεύσει.

Οι περίπου 800 κάτοικοι του Κολοντάρ μεταφέρθηκαν οδικώς στο Αζκα, επίσης υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή και οι εκπρόσωποι των ουγγρικών και ξένων μέσων ενημέρωσης.

Από το δυστύχημα της περασμένης Δευτέρας, όταν έσπασε το φράγμα που συγκρατούσε ένα εκατομμύριο κυβικά μέτρα από την επεξεργασία του αλουμινίου, σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν 150 άτομα από τα τοξικά υλικά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!