Ρώσοι hackers απέσπασαν 3 εκατομμύρια δολάρια από αμερικανικούς τραπεζικούς λογαριασμούς

37 άτομα κατηγορήθηκαν στις ΗΠΑ για την κλοπή περίπου 3 εκατομμυρίων δολαρίων από τραπεζικούς λογαριασμούς μέσα από ένα περίπλοκο διεθνές τραπεζικό σύστημα που μόλυνε υπολογιστές με ιό, ώστε ένας επιτιθέμενος να μπορεί να αντιγράψει ότι πληκτρολογεί ο χρήστης και να κλέψει τα χρήματα από online τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι hackers έστελναν e-mails σε μικρές επιχειρήσεις, τα οποία περιελάμβαναν το Trojan Zeus. Αυτός ο ιός ενσωματώνεται στον υπολογιστή του θύματος, και επιτρέπει στους εγκληματίες να παρακολουθούν κάθε πληκτρολόγηση και έτσι έκλεβαν τους κωδικούς πρόσβασης των τραπεζικών λογαριασμών. Στη συνέχεια μετάφεραν

μικροποσά σε λογαριασμούς συνεργών τους, οι οποίοι αποκαλούνται «money mules», και οι τελευταίοι με την σειρά τους τα έστελναν στους hackers.
Το αστυνομικό τμήμα της Νέα Υόρκης διερευνούσε μία ύποπτη μεταφορά 44.000 δολαρίων από μια τράπεζα του Bronx και οι αστυνομικοί κατάλαβαν γρήγορα ότι πρόκειται για κλοπή και αυτό που έβλεπαν ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου και έτσι ζήτησαν βοήθεια από το FBI και άλλους διεθνείς συνεργάτες καταπολέμησης της εγκληματικότητας.

secnews.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!