Στο φως ο παππούς - Τεράστιας σημασίας ανακάλυψη έγινε στην Αίγυπτο

Τεράστιας σημασίας ανακάλυψη έγινε στην Αίγυπτο. Η αρχαιολογική σκαπάνη εφερε στο φως τμήμα αγάλματος το οποίο εκτιμάται πως έχει ηλικία μεγαλύτερη των 3.000 ετών. Το άγαλμα ανήκει στον παππού του πιο γνωστού φαραώ της Αιγύπτου, του Τουταγχαμών.

Δεν σταματά λεπτό να είναι μία χώρα όλο μυστήριο και γοητεία. Μονίμως κρύβει εκπλήξεις οι οποίες αποκαλύπτονται αργά χάρη στις άοκνες προσπάθειες των αρχαιολόγων της Αιγύπτου.

Οι αρχαιολόγοι της χώρας έφεραν στο φως ένα τμήμα αγάλματος, ηλικίας άνω των 3000 ετών, το οποίο ανήκει στο φαραώ Αμενχοτέπ Γ', τον παππού του Τουταγχαμών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ανωτάτου συμβουλίου αρχαιοτήτων, Ζάχι Χάουας.

"Το άγαλμα βρέθηκε κοντά στη βόρεια είσοδο του ναού του Αμενχοτέπ Γ΄ και παρουσιάζει το βασιλιά καθισμένο στο θρόνο του μαζί με τον Άμμωνα", έναν από τους σημαντικότερους θεούς της αιγυπτιακής μυθολογίας.

Το τμήμα που ανακαλύφθηκε έχει ύψος 1,3 μέτρα και πλάτος 95 εκατοστά αλλά αυτό λίγη σημασία έχει καθώς διακρίνονται πολύ καθαρά όλες οι λεπτομέρειες του προσώπου του φαραώ.

Πρόκειται για το επάνω μισό τμήμα ενός αγάλματος από κόκκινο γρανίτη το οποίο οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το μέγεθός του θα πρέπει να έφτανε συνολικά τα 3 μέτρα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί πολλά αγάλματα από κόκκινο γρανίτη στον ταφικό ναό του Αμενχοτέπ Γ΄ στο Κομ αλ-Χιτάν, στη δυτική όχθη του Λούξορ, στη νότια Αίγυπτο.

Ο Αμενχοτέπ Γ΄ βασίλεψε στην Αίγυπτο μεταξύ 1390-1352 π.Χ. και θεωρείται παππούς του Τουταγχαμών, με βάση τις αναλύσεις DNA που έγιναν στη μούμια του νεαρού φαραώ και σε άλλες μούμιες μελών της οικογένειάς του.

-www.news24.grΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!