Ένταξη στο ΝΑΤΟ μόνο με λύση για την ονομασία - Δήλωση του γγ. του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, απέκλεισε την Τρίτη κάθε ενδεχόμενο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αν προηγουμένως δεν βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας.


"Η απόφαση του Βουκουρεστίου είναι σαφής: πρέπει να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, ενώ όλες οι αποφάσεις στο ΝΑΤΟ λαμβάνονται με την αρχή της ομοφωνίας", δήλωσε ο κ. Ράσμουσεν στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων "Α1".

Σε ερώτηση, "αν υπάρχει δυνατότητα άσκησης πίεσης προς την Ελλάδα για να κινηθεί πιο ευέλικτα", ο γγ. του ΝΑΤΟ, ανέφερε: "Δεν θα αναμειχθώ στις συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων. Καλώ όλες τις πλευρές να επιδείξουν ευελιξία για την εξεύρεση λύσης".


Ο υπουργός Άμυνας
της ΠΓΔΜ, Ζόραν Κονιάνοφσκι, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε, τη Δευτέρα το βράδυ, στην Ουάσιγκτον, με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, εξέφρασε την επιθυμία να ενταχθεί η χώρα του στο ΝΑΤΟ, υπό την προσωρινή της ονομασία, καθώς, όπως ανέφερε, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η εκκρεμότητα της ονομασίας θα επιλυθεί σ' ένα ή δύο χρόνια.

"Πάνω απ’ όλα, αποτελεί δέσμευση της Ελλάδας να μην παρεμποδίζει τις διαδικασίες ενσωμάτωσης της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ (σ.σ. στους διεθνείς οργανισμούς). Σε περίπτωση που δεν βρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση, η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα πρέπει να καταστεί μέλος της οικογένειας του ΝΑΤΟ υπό την προσωρινή ονομασία και περαιτέρω να συνεχιστεί η επίλυση του επιβεβλημένου εκ μέρους της Ελλάδας προβλήματος", συμπλήρωσε ο κ. Κονιάνοφσκι.

-SKAI


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!