Τα προφυλακτικά γίνονται «πράσινα»

Αφού κατέκτησαν τους τομείς των τροφίμων, του πρετ α πορτέ και των καλλυντικών, τα βιολογικά προϊόντα κάνουν πλέον την είσοδό τους και στο... σεξ. Μετά τα οικολογικά sex toys, έφτασαν και τα «πράσινα» προφυλακτικά.


Πρόκειται άραγε για τέχνασμα του μάρκετινγκ ή για πραγματική οικολογική ανησυχία; Δύσκολο να πει κανείς, αφού οι κατασκευαστές των προφυλακτικών δεν αποκαλύπτουν τη σύνθεση των υλικών τους. Η ιστορία του βιολογικού προφυλακτικού άρχισε πριν από μερικά χρόνια στη Σουηδία με την RFSU, μια Ένωση για τη σεξουαλική εκπαίδευση. Ήταν ο πρώτος φορέας που ασχολήθηκε με την παραγωγή «φυσικών» προφυλακτικών- τα Νam Νam (με φράουλα), τα Βirds΄n΄Βees (χρώματος πράσινου), τα Μamba. Μπορεί κανείς να τα βρει στο Ίντερνετ αλλά και σε φαρμακεία.

Ποια είναι όμως η διαφορά των «πράσινων» προφυλακτικών της RFSU από τα κλασικά προφυλακτικά; Η μάρκα υπόσχεται ότι τα προφυλακτικά της είναι από αγνό φυτικό λατέξ, κάτι που, ειρήσθω εν παρόδω, ισχύει για όλα τα προφυλακτικά, εκτός από εκείνα από πλαστικό (πολυουρεθάνη), τα οποία απευθύνονται σε όσους είναι αλλεργικοί στο λατέξ. Αντίθετα όμως από τα παραδοσιακά, η επεξεργασία των οποίων γίνεται με χημικά προϊόντα, τα προφυλακτικά της RFSU δεν περιέχουν παρά φυσικές πρόσθετες ουσίες. Δηλαδή η εταιρεία χρησιμοποιεί φυσικά λιπαντικά και συντηρητικά; Αν υπάρχουν, δεν διευκρινίζει ποια.

Εκτός από τα «πράσινα», υπάρχουν πλέον και τα «ηθικά» προφυλακτικά, τα οποία διαφημίζονται ως προϊόντα «ηθικού εμπορίου». Η βρετανική μάρκα French Letter έχει λανσάρει από πέρυσι προφυλακτικά κατασκευασμένα στη Γερμανία, η πρώτη ύλη των οποίων προέρχεται από παραγωγούς καουτσούκ της Νότιας Ασίας που συμμετέχουν στη συμφωνία Fair Deal Τrading, η οποία τους εξασφαλίζει αξιοπρεπείς τιμές για το προϊόν τους. Επίσης η French Letter συσκευάζει «με το χέρι» τα προϊόντα της όχι στο συνηθισμένο τετράγωνο κουτάκι, αλλά σε μικρά σακουλάκια με ζωηρά χρώματα που θα μπορούσαν κάλλιστα να περιέχουν τσάι. Με τη συσκευασία αυτή στοχεύει στις γυναίκες, επειδή «αντιλαμβανόμαστε πως συχνά οι γυναίκες είναι αυτές που τα αγοράζουν», λέει στη «Λιμπερασιόν» ο Μάρτιν Μπάκλεϊ, διευθυντής της εταιρείας.

-tanea.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!