Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Ισημερινός

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη χώρα η κυβέρνηση του Ισημερινού, μετά τις καταγγελίες ότι σημειώθηκε απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος του προέδρου Ραφαέλ Κορέα. Υποστηρικτές του προέδρου κατάφεραν να φτάσουν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται και ορισμένοι από αυτούς άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες εναντίον των αστυνομικών που επιχείρησαν να τους σταματήσουν στην είσοδο.


Ο αρχηγός του στρατού διέταξε απόψε τους αστυνομικούς που έχουν εξεγερθεί εναντίον της κυβέρνησης να παραδοθούν στις αρχές, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους


Με εντολή του προέδρου του Περού έκλεισε η μεθόριος του Περού με τον Ισημερινό, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών προσκάλεσε τους πολίτες να κάνουν ειρηνική πορεία υπέρ του προέδρου Κορέα και της παραμονής του στο ύπατο αξίωμα.


Η κουβανική κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο καταδίκασε σήμερα την απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος του προέδρου του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, και κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να πράξουν το ίδιο, διαφορετικά θα θεωρηθούν "συνένοχες".


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, κάλεσε τους «λαούς» της Alba, του αντιφιλελεύθερου, λατινοαμερικάνικου μπλοκ, και της Unasur, της Ένωσης των νοτιοαμερικανικών κρατών, να υπερασπιστούν τον πρόεδρο του Ισημερινού.


Η κυβέρνηση του Τσάβες ανέφερε εξάλλου ότι ο Κορέα επιβεβαίωσε στον ομόλογό του και σύμμαχό του πρόεδρο της Βενεζουέλας ότι οι ταραχές που σημειώνονται στον Ισημερινό συνιστούν πραξικόπημα σε βάρος του.


Την απόλυτη και πλήρη υποστήριξή του στον πρόεδρο του Ισημερινού εξέφρασαν ο πρόεδρος της Χιλής και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!