Αναστέλλονται οι θανατικές ποινές στις ΗΠΑ

Οι ελλείψεις μιας φαρμακευτικής ουσίας η οποία χρησιμοποιείται στην διαδικασία της εκτέλεσης κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών αναγκάζει ορισμένες από τις πολιτείες των ΗΠΑ να αναστείλουν αρκετές θανατώσεις.


Οι αρχές στην Καλιφόρνια έχουν προγραμματίσει την εκτέλεση ενός καταδικασθέντος για βιασμό ενός παιδιού και δολοφονίες, αλλά διαθέτουν μια πολύ μικρή ποσότητα της εν λόγω ουσίας, της νατριούχου θειοπεντάλης [sodium thiopental], η παρτίδα της οποίας λήγει την Παρασκευή, μερικές ώρες μετά την προγραμματισμένη θανάτωση, γεγονός που επικρίνεται από ακτιβιστές οι οποίοι λένε πως οι αρχές επισπεύδουν την διαδικασία.

Η νατριούχος θειοπεντάλη αναισθητοποιεί τον θανατοποινίτη πριν εισαχθούν στο σώμα του θανατηφόρες φαρμακευτικές ουσίες.


Η εταιρία Hospira, μοναδική παραγωγός της ουσίας στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι νέες παρτίδες δε θα είναι διαθέσιμες έως τα τέλη της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.

Άλλες αμερικανικές πολιτείες, όπως το Κεντάκι και η Οκλαχόμα, ήδη αναγκάστηκαν να αναστείλουν προγραμματισμένες εκτελέσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, η Hospira έχει εκφράσει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι το προϊόν της χρησιμοποιείται για να εκτελεστεί η εσχάτη των ποινών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!