18 μεγάλες αεροπορικές εταιρείες έστησαν κομπίνα με τις τιμές των εισιτηρίων!

Η China Airlines παραδέχθηκε ενοχή και θα καταβάλει πρόστιμο 40 εκατ. δολαρίων για την υπόθεση συνεννόησης ναύλων με άλλους αερομεταφορείς. Ποιες εταιρείες εμπλέκονται.

Η αεροπορική εταιρεία China Airlines αποδέχθηκε να δηλώσει ενοχή και να καταβάλει πρόστιμο 40 εκατ. δολαρίων για την υπόθεση της συνεννόησης τιμών στην οποία εμπλέκονται και πολλοί άλλοι αερομεταφορείς, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Η εταιρεία China Airlines με έδρα την Ταϊβάν είχε συμμετάσχει σε μία συνεννόηση για τη διαμόρφωση των τιμολογίων των ναύλων στις μετακινήσεις με προορισμό από και προς τις ΗΠΑ, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2001 και έως τουλάχιστον τις 14 Φεβρουαρίου 2006», τονίζεται στο ανακοινωθέν του υπουργείου.

Η εταιρεία επίσης συμφώνησε να συνεργασθεί στην έρευνα για καταστρατήγηση του ανταγωνισμού που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ταϊβανέζικη εταιρεία εντάχθηκε στην προϋπάρχουσα συνεννόηση μεταξύ αερομεταφορέων, που είχε ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2000, τονίζεται στο ανακοινωθέν.

Συνολικά 18 εταιρείες και οκτώ από τους διευθυντές τους κατηγορούνται από την αμερικανική δικαιοσύνη για προσυνεννόηση στις τιμές των ναύλων. Έως σήμερα έχουν επιδικασθεί πρόστιμα 1,6 δισ. δολαρίων και τέσσερις διευθυντές έχουν καταδικασθεί σε φυλάκιση. Η απόφαση για τους άλλους τέσσερις εκκρεμεί ακόμη.

Εκτός από την China Airlines, οι άλλες εταιρείες που έχουν δηλώσει επίσης την ενοχή τους στην υπόθεση είναι οι British Airways, Korean Air Lines, Qantas, Japan Airlines, Martinair Holland, Cathay Pacific Airways, SAS Cargo, Air France, KLM Royal Dutch Airlines, EL AL, LAN Cargo, Aerolinhas Brasileiras, Cargolux Airlines, Nippon Cargo Airlines, Northwest Airlines και Asiana.

Στις 2 Σεπτεμβρίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες και κατά της Polar Air Cargo, η οποία αναμένεται να δεχθεί την ενοχή της για την υπόθεση και να καταδικασθεί σε πρόστιμο στις 15 Οκτωβρίου

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!