Η Τουρκία γυρνάει την πλάτη στη Δύση

Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αντιμετωπίζεται «θετικά» από την πλειοψηφία των Τούρκων, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το αμερικανικό ινστιτούτο German Marshall Fund και καταγράφει τις τάσεις της τουρκικής κοινής γνώμης έναντι της Ε.Ε. και των Η.Π.Α.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύει το περιοδικό «L’ Express». Το δημοσίευμα, υπό τον τίτλο «Οι Τούρκοι ακολουθούν μοναχική πορεία», επισημαίνει ότι το ερώτημα «κατά πόσο η Δύση βρίσκεται στα πρόθυρα να χάσει την Τουρκία», είναι αυτό που απασχολεί τους τελευταίους μήνες διπλωματικούς κύκλους σε Βρυξέλλες, Λονδίνο, Παρίσι και Ουάσιγκτον.

Η δημοσκόπηση, όπως τονίζει το ρεπορτάζ, αποκαλύπτει μια σαφή υποβάθμιση της στάσης έναντι της Ε.Ε. και των Η.Π.Α., που επικρατεί στην τουρκική κοινή γνώμη.

Μόλις ένα ποσοστό της τάξης του 30% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ συνιστά έναν ουσιαστικό παράγοντα για την αμυντική πολιτική της Τουρκίας, ενώ η ένταξη στην Ε.Ε. δεν αντιμετωπίζεται «θετικά» παρά μόνο από ένα 38% (σε σχέση με το περσινό 48% και το 73% το 2004).

Επίσης, για πρώτη φορά, ένα μεγαλύτερο ποσοστό ερωτηθέντων εκτιμά ότι η χώρα τους θα έπρεπε μάλλον να συνάψει στενότερους δεσμούς με κράτη της Μέσης Ανατολής, παρά με την Ε.Ε.

«Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας είναι ενδεικτικά της στροφής της Τουρκίας προς κράτη όπως η Συρία, το Ιράν και το Ιράκ και εξηγούνται στη βάση της στάσης που κράτησαν οι Η.Π.Α. στο περιστατικό της πρόσφατης διένεξης μεταξύ Τουρκίας-Ισραήλ, καθώς και της στάσης Σαρκοζί, σε ό,τι αφορά στο «πάγωμα» των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων», καταλήγει το ρεπορτάζ.

http://tvxs.gr

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!