«ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2011 ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η »ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΗ«, ΛΕΝΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!

Η ανακάλυψη ενός πλανήτη που θα μοιάζει με τη Γη, αποτελεί το Άγιο Δισκοπότηρο της αστροφυσικής εδώ και πολλά χρόνια. Σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές, αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η έρευνα και η ανακάλυψη πλανητών έξω από το ηλιακό μας σύστημα, τότε είναι θέμα λίγων μηνών το όνειρο να γίνει πραγματικότητα!...


Ο Samuel Arbesman, από το Χάρβαρντ, και ο Gregory Laughlin, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, υποστηρίζουν πως πολύ σύντομα κάποια επιστημονική ομάδα θα ανακοινώσει ότι εντόπισε έναν πλανήτη με συνθήκες ευνοϊκές για την ανάπτυξη ζωής, ανάλογες με αυτές της Γης.

Οι δύο ερευνητές κατέληξαν στο υπερ-αισιόδοξο αυτό συμπέρασμα, αναλύοντας τη διαδικασία που έχει οδηγήσει την τελευταία πενταετία στην ανακάλυψη τουλάχιστον 350 εξωηλιακών πλανητών.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις τους, υπάρχει πιθανότητα 66 % να βρεθεί η "άλλη Γη" το 2013, 75 % να συμβεί αυτό μέχρι το 2020 και 95 % να έχει βρεθεί το 2264. Ωστόσο, λένε ότι η μέση ημερομηνία της ανακάλυψης της "επόμενης Γης" είναι στις αρχές Μαΐου 2011!

"Υπάρχει 50% πιθανότητα μία επιστημονική ομάδα να εντοπίσει έναν πλανήτη που θα μπορούσε να γίνει η επόμενη Γη, μέχρι τον Μάιο του 2011", υποστηρίζουν, δηλαδή σε οκτώ μήνες από σήμερα!

Πολλοί αστρονόμοι θεωρούν ότι η ανακάλυψη ενός πλανήτη όμοιου με τη Γη, θα σημαίνει αυτομάτως πως αυτός θα είναι κατοικήσιμος. Οι Arbesman και Laughlin, όμως, σπεύδουν να διευκρινήσουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί μέχρι το Μάιο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη!

Οφείλουμε πάντως να ομολογήσουμε ότι είναι τουλάχιστον γενναίο, από την πλευρά των δύο επιστημόνων, το γεγονός ότι τολμούν να κάνουν μία τόσο συγεκριμένη πρόβλεψη δημοσίως! Πηγή: pyles.tv

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!