Παράσταση παρόμοια με τις απεικονίσεις του Δία σε κινέζικη σαρκοφάγο

Νέες ενδείξεις για τις διεθνείς πολιτιστικές ανταλλαγές κατά μήκος του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη αποκαλύπτοντας σαρκοφάγο με παράσταση πολεμιστή, παρόμοια με απεικονίσεις του Ολύμπιου Δία, κατά τις ανασκαφές στην επαρχία Shaanxi, στη βορειοδυτική Κίνα.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην περιοχή σαρκοφάγο 1.200 ετών της αυτοκράτειρας Wu Huifei, με ανάγλυφες παραστάσεις τεσσάρων πολεμιστών με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και θηρίων, που μοιάζουν με λέοντες. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο, αφού συνήθως οι αρχαίες κινεζικές σαρκοφάγοι φέρουν βουδιστικές παραστάσεις και επιγραφές για αρμονία, ευτυχία και ειρήνη.

Σύμφωνα με τον Κινέζο μελετητή, Ge Chengyong, ο ένας από τους πολεμιστές μοιάζει πολύ με το Δία, τον πατέρα των Θεών και των Ανθρώπων, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Παράλληλα, υπάρχουν παραστάσεις ελαφιών, τίγρεων και τράγων.

«Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τράγοι συμβολίζουν την τραγωδία στην ελληνική μυθολογία. Η ίδια η λέξη τραγωδία προέρχεται από σύνθεση των λέξεων τράγος και ωδή» σημειώνει ο Ge Chengyong.

Η λέξη «τραγωδία» περιγράφει απόλυτα τη ζωή της αυτοκράτειρας Wu, αφού πολλά από τα παιδιά της πέθαναν σε νεαρή ηλικία και η ίδια έζησε μέσα σε συνεχή φόβο, σχολιάζει ο Κινέζος μελετητής.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!