Το αντι-Facebook

Οι τέσσερις νεαροί Αμερικανοί δημιουργοί του Diaspora έδωσαν μία πρώτη γεύση από το νέο αντί-Facebook. Κυκλοφόρησε ο πρώτος κωδικός του open-source (ανοιχτός πηγαίος κώδικας) προγράμματος καθώς και τα πρώτα screenshots, τα οποία έχουν μεγάλη ομοιότητα με αυτά του facebook.


To Diaspora ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου από τους Ντάνιελ Γρίπι, Μάξ Σαλζμπεργκ, Ράφαελ Σοφάερ και ΊΛια Ζιτομίνσκι, συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο Nίου Υόρκ.

Η ιδέα για τη δημιουργία του Diaspora προήλθε μετά τα συνεχόμενα προβλήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων που.. παρουσιάζονται στο Facebook. 
Όραμά τους είναι να κάνουν τη διαφορά στο θέμα της ασφάλειας των δεδομένων, εκεί δηλαδή όπου έχει δεχτεί τα περισσότερα πυρά ο ανταγωνιστής τους.

Ο Μαξ Σάλζμπεργκ, δήλωσε στο BBC. "
Θέλουμε οι χρήστες να πάρουν πίσω τον έλεγχο στις πληροφορίες που μοιράζονται" και συμπλήρωσε "Το κάθε μέλος του Diaspora θα έχει τον πλήρη έλεγχο των πληροφοριών που δημοσιοποιεί. Έτσι θα έχει τη δυνατότητα να διαχωρίζει αυτά που θέλει να ξέρουν οι συνάδελφοί του από εκείνα που συζητάει με τους φίλους του".

Ο κώδικας του Diaspora διατίθεται στο διαδίκτυο προς τους developers- προγραμματιστές. Οι δημιουργoί του έχουν στόχο να μετατραπεί σε ένα απλό,
λειτουργικό και ασφαλές εργαλείο στο οποίο θα επικοινωνούν οι χρήστες μεταξύ τους κρυπτογραφημένα.

Αυτό που κάνει πάντως τρομερή εντύπωση είναι ότι στη Αlfa έκδοση του Diaspora που θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Οκτώβριο, θα υπάρχει ενσωμάτωση του αντίπαλου Facebook!

trelokouneli


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!