Χημικό τεστ βάζει τελος στα νοθευμένα μέλια!!

Ερευνητές στη Γαλλία ανέφεραν οτι δημιούργησαν ενα απλό στη χρήση τεστ για την πιστοποίηση των 100% αγνών μελιών απο τα νοθευμένα ή τις διάφορες προσμιξεις.

Ο Bernard Herbreteau και οι συνάδελφοι του καταδεικνύουν οτι η υψηλή τιμή και η περιορισμένη ποσότητα μελιού εχει οδηγήσει ορισμένους μελισσοκόμους και παραγωγους τροφιμων στην παρανομη παραγωγή και πώληση μη-αγνού μελιου, νοθευμένου με φθηνα γλυκαντικά συστατικά οπως το corn syrup (σιρόπι καλαμποκιού)
Αυτα τα μέλια ειναι σχεδόν ομοια εμφανισιακά και χημικά με τα αγνά. Ετσι οι επιστήμονες χρειάστηκαν μια πιο ακριβή μέθοδο για την ανιχνευση.
Ο Herbreteau και οι συνάδελφοι του περιγράφουν ενα τεστ που χρησιμοποιεί μια ειδική διαδικασία χρωματογραφίας για να διαχωρίσει και να ταυτοποιήσει συνθετα ζάχαρα (πολυζαχαρίτες) με βάση τα μοναδικα τους "αποτυπώματα".
Για να ελέγξουν τη μεθοδο, οι επιστήμονες συνέλεξαν 100% αγνό μέλι απο παραγωγό, και προσθεσαν 1% corn syrup σε αυτο. Το τεστ με επιτυχία αναγνώρισε τη μη-αγνότητα του μελιού αυτού βασισμένο στις διαφορές των ζαχάρων. 

http://www.ellinikomeli.gr/

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!