Διχάζει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπάθησαν να παραμερίσουν τις διαφορές τους για την ένταξη της Τουρκίας, στη διάρκεια των συνομιλιών τους για τη συνεργασία με τη χώρα αυτή στην εξωτερική πολιτική.


"Σκοπός της σημερινής συζήτησης είναι... να αναγνωριστεί ότι ως υποψήφια χώρα η Τουρκία είναι εταίρος μας σε πολλά διεθνή θέματα" δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, κατά την άφιξή της στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε..

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου, Στίβεν Βανάκερε, τα θέματα αυτά περιλαμβάνουν το Ιράν, το Μεσανατολικό και τη Βοσνία, στα οποία η Τουρκία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.


Η Τουρκία άρχισε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις το 2005, αλλά ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί η ένταξή της. Αντ΄αυτής έχουν προτείνει μια "προνομιακή συνεργασία".


Αντίθετα, χώρες, όπως η Βρετανία, η Φινλανδία και η Ιταλία, επιμένουν ότι η Τουρκία πρέπει να τύχει της ίδιας μεταχείρισης με τις άλλες υποψήφιες προς ένταξη χώρες.


"Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι η Τουρκία έχει σήμερα μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο από οποιαδήποτε άλλη χώρα μέλος ή από όλες μαζί... Δεν ομιλούμε για ένα είδος προνομιακής συνεργασίας. Ομιλούμε για πλήρη ένταξη και συνεργασία" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ.


"Ως Ευρωπαίοι, έχουμε μεγάλο συμφέρον να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία θα παραμείνει προσανατολισμένη προς τη Δύση και ότι δεν θα επαναπροσανατολιστεί", τόνισε, από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε.


Αύριο διεξάγεται δημοψήφισμα στη Τουρκία για ένα πακέτο συνταγματικών μεταρρυθμίσεων.


"Βεβαίως, η τουρκική ηγεσία είναι πολύ απασχολημένη σήμερα με το δημοψήφισμα, αλλά επιμένουμε πολύ σε μια νομοθεσία η οποία θα ψηφιστεί τον Οκτώβριο για τον νόμο περί ανταγωνισμού, με τον οποίο η Τουρκία μπορεί να αποδείξει ότι... είναι στο σωστό δρόμο και ότι κάνει σωστά τη δουλειά της" τόνισε ο Βανάκερε.


Στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας, η Τουρκία πρέπει να ψηφίσει νόμους που θα ευθυγραμμίζονται με τα ευρωπαϊκά στάνταρντ σε 35 κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένου του νόμου περί ανταγωνισμού.

-www.zougla.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!