Δημοψήφισμα για τις συνταγματικές τροποποιήσεις την Κυριακή στην Τουρκία

Οι Τούρκοι ψηφίζουν την Κυριακή, σε δημοψήφισμα, προκειμένου να εγκριθεί ή να απορριφθεί κυβερνητικό πακέτο συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1980.


Στις κάλπες αναμένεται να προσέλθουν 49,5 εκατ. πολίτες, ενώ στα ανατολικά σύνορα η ψηφοφορία διεξάγεται από την 3η Αυγούστου.

Στις προτεινόμενες συνταγματικές τροποποιήσεις προβλέπεται η δρομολόγηση τροποποιήσεων στη δομή του Ανώτερου Δικαστηρίου, αλλά και του Συνταγματικού Δικαστηρίου.


Το δημοψήφισμα έχει ουσιαστικό πολιτικό χαρακτήρα στη δυναμική των πολιτικών ισορροπιών μεταξύ της κυβέρνησης Ερντογάν και του στρατιωτικού κατεστημένου, όπως διαφάνηκε και από τις πρόσφατες διεργασίες για το διορισμό της ανώτατης τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας.

-ΣΚΑΙ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!