11 Σεπτέμβρη θα κάψουν κοράνια

Αμετάπειστη είναι η εκκλησία Βαπτιστών στη Φλόριντα των ΗΠΑ στην απόφασή της να κάψει αντίτυπα του Κορανίου στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, παρά τις προειδοποιήσεις της ηγεσίας των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν ότι μια τέτοια ενέργεια αποτελεί απειλή για τη ζωή των στρατιωτών. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε το σχέδιο της εκκλησίας «ασεβές και ντροπιαστικό».


Άμεση είναι η αντίδραση τόσο από τις μουσουλμανικές χώρες όσο και από το ΝΑΤΟ. Στο θέμα παρενέβη και ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, ο οποίος χαρακτήρισε την κίνηση «βλακώδη και επικίνδυνη». Ωστόσο, ο οργανωτής της κίνησης, πάστορας Τέρι Τζόουνς, δήλωσε: «Πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στα ακραία στοιχεία του Ισλάμ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ η συζήτηση για τις σχέσεις με το Ισλάμ έχει «ανάψει» μετά και την πρόταση του Μπαράκ Ομπάμα να χτιστεί ισλαμικό τέμενος πολύ κοντά στο Σημείο Μηδέν. Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε μιλώντας σε επίσημο δείπνο για την έναρξη του Ραμαζανιού: «Μου δίνει θάρρος η ξεκάθαρη και κατηγορηματική καταδίκη αυτής της ασεβούς και ντροπιαστικής πράξης».


Παρ' όλο που το εκκλησίασμα του πάστορα Τέρι Τζέιμς δεν ξεπερνά τα 50 άτομα, τα σχέδιά του έχουν έρθει αντιμέτωπα με τη διεθνή κατακραυγή, ενώ έχουν ήδη γίνει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ινδονησία και το Αφγανιστάν. Ο στρατηγός Πετρέους, επικεφαλής των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι η πράξη του πάστορα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, «όχι μόνο στην Καμπούλ, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο».


Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν καταδίκασε και αυτός το σχέδιο υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια πράξη θα έθετε σε κίνδυνο τα στρατεύματα στο Αφγανιστάν. Πάντως, ο πάστορας, συγγραφέας βιβλίου με τίτλο «Το Ισλάμ είναι του Διαβόλου», δήλωσε ότι κατανοεί τις ανησυχίες, αλλά «είναι ώρα να σταματήσει η Αμερική να απολογείται για τις πράξεις της και να υποκλίνεται σε βασιλιάδες».

-www.newskosmos.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!