Πανίσχυρα αντιβιοτικά «βρέθηκαν στον εγκέφαλο των κατσαρίδων»

Οι κατσαρίδες που σπεύδουμε να εξοντώσουμε θα μπορούσαν μια μέρα να μας σώσουν τη ζωή. Ο εγκέφαλός τους, όπως και ο εγκέφαλος των ακρίδων, φαίνεται πως περιέχει αντιβιοτικά ικανά να σκοτώσουν ένα διαβόητο ανθεκτικό μικρόβιο που ευθύνεται για πολλές νοσοκομειακές λοιμώξεις.

Εννέα ουσίες που απομονώθηκαν από το νευρικό σύστημα των εντόμων εξουδετερώνουν το επικίνδυνο βακτήριο MRSA (χρυσίζων σταφυλόκοκκος με ανθεκτικότητα στο αντιβιοτικό μεθικιλλίνη), ανακοίνωσαν ερευνητές σε συνέδριο της βρετανικής Εταιρείας Γενικής Μικροβιολογίας. 
Ακόμα και σε πολύ μεγάλη αραίωση, οι ουσίες που δοκιμάστηκαν σκότωσαν το 90% των μικροβίων στο εργαστήριο, δήλωσε στο BBC ο Σάιμον Λι, επικεφαλής των πειραμάτων στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ. 
«Τα συμβατικά αντιβιοτικά μειώνουν τον αριθμό των βακτηρίων και αφήνουν το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιμετωπίσει τα υπόλοιπα. Το να έχουμε κάτι που σκοτώνει ένα τόσο μεγάλο ποσοστό μικροβίων, και μάλιστα παραμένει τόσο δραστικό σε χαμηλή δόση, είναι πολλά υποσχόμενο» σχολίασε. 
Ο ερευνητής εκτιμά ότι οι κατσαρίδες χρειάστηκαν να αναπτύξουν αυτού του είδους τα αντιβιοτικά για να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα μικρόβια στα βρόμικα περιβάλλοντα όπου ζουν. 
Η αντιμικροβιακή προστασία είναι απολύτως απαραίτητη για τον εγκέφαλο αυτών των εντόμων, είπε ο Δρ Λι. 
«Πρέπει να έχουν κάποιου είδους άμυνα έναντι των μικροοργανισμών. Πιστεύουμε ότι το νευρικό σύστημα πρέπει να παραμένει υπό διαρκή προστασία επειδή αν πάψει να λειτουργεί το έντομο πεθαίνει. Μπορεί όμως να υποστεί βλάβες σε περιφερειακές δομές χωρίς να πεθάνει» εξήγησε. Πηγή: in.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!