Ιστορική απόφαση από την ΕΤΑ

Βίντεο με το οποίο η ΕΤΑ ανακοινώνει την κατάπαυση πυρός έφτασε στα γραφεία του BBC. Πρόκειται για πολύ σημαντική απόφαση που έχει ληφθεί εδώ και αρκετούς μήνες. Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής από την ισπανική κυβέρνηση.

Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός σε ένα βίντεο της που παραδόθηκε στο BBC, όπως ανέφερε σήμερα το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Βρετανίας.
Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι δε θα διεξάγει πια ένοπλες δράσεις στο πλαίσιο της εκστρατείας της για την αυτονόμηση της Χώρας των Βάσκων.
Σύμφωνα με το BBC, η ΕΤΑ δήλωσε ότι έχει πάρει αυτήν την απόφαση εδώ και αρκετούς μήνες, προκειμένου να ξεκινήσει μία δημοκρατική διαδικασία.
Το τέλος των ενόπλων επιθέσεων της ΕΤΑ, αναφέρει σήμερα και η ιστοσελίδα της βασκικής εφημερίδας Gara.Ωστόσο η εφημερίδα δεν κάνει σαφές αν πρόκειται για προσωρινή ή μόνιμη κατάπαυση του πυρός.
Η ισπανική κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν την ανακοίνωση της ΕΤΑ, αν και στο παρελθόν είχε ξεκαθαρίσει ότι θα κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο αν η οργάνωση αποκηρύξει τη βία.
Στο βίντεο που παραδόθηκε στο BBC εμφανίζονται τρεις άνδρες με κουκούλα, οι οποίοι πίσω τους έχουν μια σημαία της οργάνωσης.
Ένας από αυτούς διάβασε την ανακοίνωση, με την οποία η οργάνωση υπερασπίζεται τις ενέργειές της, ωστόσο ανακοινώνει ότι πλέον θέλει να πετύχει τους σκοπούς της με ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο.
"Η ΕΤΑ επιβεβαιώνει την δέσμευσή της να βρεθεί μια δημοκρατική λύση. Καλούμε όλους τους Βάσκους να συνεχίσουν τον αγώνα, ο καθένας στον τομέα του, ώστε να πέσουν τα τείχη της άρνησης και να βαδίσουμε στον δρόμο της ελευθερίας" αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που διάβασε το μέλος της οργάνωσης.
Η ΕΤΑ ιδρύθηκε το 1959 και από τότε αγωνίζεται για την ανεξαρτησία επτά περιοχών στη βόρεια Ισπανία και τη νοτιοδυτική Γαλλία, τις οποίες θεωρούν δικές τους οι Βάσκοι αυτονομιστές. Ο αγώνας αυτός δεν ήταν αναίμακτος, καθώς τα τελευταία 40 χρόνια, αποδίδονται στην ΕΤΑ εκατοντάδες επιθέσεις και 820 θάνατοι, ενώ η οργάνωση έχει ανακοινώσει κατάπαυση πυρός άλλες δύο φορές.
Η ανακοίνωση της απόφασης έρχεται σε μια περίοδο που η πίεση για κατάπαυση πυρός είχε αυξηθεί, αλλά και μετά από μεγάλο αριθμός συλλήψεων μελών της οργάνωσης.
Οι συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης μεταξύ αυτονομιστών και κυβέρνησης το 2006 είχαν διακοπεί βίαια, όταν έκρηξη βόμβας, σκότωσε δύο άτομα στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης.

-news247.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!