Νέα πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού

Μόλις ένα μήνα μετά το σφράγισμα της εξόρυξης της ΒΡ που είχε προκαλέσει ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή στον κόλπο του Μεξικού, μια νέα έκρηξη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία,  «ξύπνησε» τις άσχημες μνήμες, καταστρέφοντας  την Πέμπτη την πλωτή εξέδρα άντλησης πετρελαίου Vermillon 380 στον Κόλπο του Μεξικού.


Και οι 13 εργαζόμενοι στην εξέδρα που είχαν βρεθεί στη θάλασσα διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο. Ένας φέρεται να έχει τραυματιστεί αν και υπάρχουν και  αναφορές που δε μιλούν για τραυματισμούς.
Σύμφωνα με τις αρχές της Λουιζιάνα, που επικαλούνται αξιωματούχους της εταιρείας Mariner Energy (στην οποία και ανήκει η εξέδρα), η παραγωγή από τη φλεγόμενη εξέδρα έχει σταματήσει και η φωτιά προέρχεται από εύφλεκτο υλικό, αποθηκευμένο στις εγκαταστάσεις της.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως εντόπισε διαρροή πετρελαίου στο σημείο, μήκους περίπου 1,5 χλμ. και πλάτους 30 μέτρων, αλλά προς το παρόν οι Αρχές εμφανίζονται καθησυχαστικές, καθώς δεν  υπάρχουν ενδείξεις για πετρελαιοκηλίδα.

"Τα σκάφη και τα αεροπλάνα στην περιοχή δεν έχουν εντοπίσει κάποια κηλίδα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής, Πίτερ Τρόεντσον, σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Ορλεάνη. 

Η Ακτοφυλακή, στέλνει ελικόπτερα στο σημείο της καταστροφής, στα ανοιχτά της Λουιζιάνας, ενώ η εταιρεία Mariner Energy, στην οποία ανήκε η εξέδρα, έχει στείλει πυροσβεστικά σκάφη της για να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά.

protothema.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!