Επίσημο τέλος στον πόλεμο του Ιράκ από τις ΗΠΑ

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε χθες ότι η αμερικανική μάχιμη αποστολή στο Ιράκ τερματίστηκε και πρόσθεσε ότι ο πλέον επείγον στόχος της χώρας είναι η αποκατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.


«Σήμερα, ο πλέον επείγον στόχος μας είναι η αποκατάσταση της οικονομίας μας και να δώσουμε πίσω στα εκατομμύρια των Αμερικανών τη δουλειά που έχασαν», τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα.

«Μέσα από αυτό το σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράκ ανταποκριθήκαμε στις υποχρεώσεις μας. Τώρα είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο αμερικανός πρόεδρος.

Επίσης, ενθάρρυνε την ιρακινή πολιτική τάξη να σχηματίσει «τάχιστα» μία κυβέρνηση και τόνισε ότι «μόλις η κυβέρνηση αναλάβει καθήκοντα θα έχει αναμφίβολα έναν ισχυρό σύμμαχο: τις ΗΠΑ».

«Η μάχιμη αποστολή μας έλαβε τέλος, αλλά όχι και η προσήλωσή μας στο μέλλον του Ιράκ», ανέφερε ο Ομπάμα, ο οποίος απηύθυνε το μήνυμά του από το επιβλητικό Οβάλ Γραφείο, για δεύτερη φορά αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Για το Αφγανιστάν

Ο ρυθμός της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, από τον Ιούλιο του 2011, θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στο πεδίο των μαχών, ανακοίνωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Τον προσεχή Αύγουστο θα ξεκινήσουμε μία περίοδο μεταβίβασης της ευθύνης προς την κατεύθυνση των Αφγανών», υπενθύμισε ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ανακοινώσει την έναρξη της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων σε ένα χρονικό ορίζοντα 18 μηνών.

«Αλλά να μην αυταπατάστε: η μεταβίβαση αυτή θα είναι υποχρεωτική, διότι η προοπτική ενός ατέρμονος πολέμου δεν είναι ούτε προς τα δικά μας συμφέροντα, ούτε προς αυτά του αφγανικού λαού», τόνισε ο Ομπάμα.

Οι «πατριώτες»

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους για το Ιράκ, υπογραμμίζοντας πως «πατριώτες» υπάρχουν τόσο στις τάξεις των υποστηρικτών, όσο και των αντιπάλων του πολέμου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι νωρίτερα εντός της ημέρας είχε τηλεφωνήσει στον προκάτοχό του Τζορτζ Μπους, ο οποίος είχε ενορχηστρώσει την επέμβαση στο Ιράκ το 2003.

«Είναι γνωστόν τοις πάσιν, πως εκείνος και εγώ είχαμε διαφωνήσει όσον αφορά τον πόλεμο, από το ξεκίνημά του», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.

«Μολαταύτα κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει για την υποστήριξη του προέδρου Μπους στα στρατεύματά του, ούτε για την φιλοπατρία του, ούτε και για την προσήλωσή του στην ασφάλειά του».

Την στιγμή που ο Ομπάμα καλεί τους Αμερικανούς να «γυρίσουν σελίδα» σε ένα θέμα που έχει διχάσει βαθιά την κοινωνία της χώρας, η ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση στο Κογκρέσο είχε υπενθυμίσει πως ο νυν πρόεδρος το 2007 είχε επικρίνει την απόφαση για αύξηση των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, η οποία είχε στεφθεί από επιτυχία.

ΤΑ ΝΕΑ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!