«Καπνίζετε και πίνετε περισσότερο» συνιστά στους Ρώσους η κυβέρνηση

«Ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει: Όσοι πίνουν και όσοι καπνίζουν κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν το κράτος» δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κουντρίν. Η αύξηση της κατανάλωσης θα απέφερε περισσότερα έσοδα από φόρους, εξήγησε.


«Αν καπνίζετε ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα, δίνετε περισσότερα για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων» ήταν η ανορθόδοξη συμβουλή του Κουντρίν σε μια χώρα που οι εθισμοί είναι ήδη σοβαρό πρόβλημα.

Όπως αναφέρει το AFP, το  65% των ανδρών στη Ρωσία είναι καπνιστές και 500.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από το αλκοόλ. Το πρόβλημα είναι τόσο έντονο που το προσδόκιμο επιβίωσης για τους άνδρες είναι χαμηλότερο από ό,τι σε κράτη της υποσαχάριας Αφρικής.

Ένα πακέτο τσιγάρων κοστίζει στη Ρωσία μόλις 1 ευρώ.

Η κυβέρνηση σκοπεύει τώρα να υπερδιπλασιάσει τους δασμούς την επόμενη τριετία, από τα 250 ρούβλια ανά 1.000 τσιγάρα με φίλτρο στα 590 ρούβλια.

Το μέτρο μάλλον δεν θα είναι δημοφιλές σε μια χώρα όπου σημειώθηκαν διαδηλώσεις λόγω της έλλειψης σε τσιγάρα τις δεκαετίες του 1980 και 1990. 

Η ρωσική κυβέρνηση, πάντως, επέβαλε πρόσφατα ελάχιστη επιτρεπόμενη τιμή για τη βότκα, θέσπισε μηδενικά όρια για την οδήγηση υπό την επήρρεια και απαγόρευσε την πώληση αλκοόλ στη διάρκεια της νύχτας.

i-reportergr.com

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!