Ραμσής Β' - Φωτογραφία του Θρυλικού Φαραώ

Η φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω είναι μέσα από τον τάφο του θρυλικού Φαραώ της Αιγύπτου, Ραμσή Β'. Οι φωτογραφίες ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ στο σημείο αυτό οπότε είμαστε τυχεροί που έχουμε 2 στη διάθεση μας. Η πρώτη είναι του Ραμσή και η δεύτερη μιας μούμιας.

Ιστορία
Ο Ραμσής Β', ή αλλιώς Ραμσής ο Μέγας (ή κατά τους αρχαίους Έλληνες, Ράμεσης Β') ήταν ο τρίτος Φαραώ της 19ης mummyδυναστείας και μάλιστα θεωρείται ο ισχυρότερος όλων! Επίσης κατά μεγάλη πιθανότητα ήταν ο Φαραώ που βρισκόταν στην εξουσία όταν έγινε η έξοδος των Ισραηλινών από την Αίγυπτο με την καθοδήγηση του Μωυσή.

Γεννήθηκε το 1303 π.Χ. και παίθανε το 1213 π.Χ. σε ηλικία 90 χρονών! Για τα δεδομένα της τότε εποχής η ηλικία αυτή ήταν περίπου 2,5 ζωές ενός φυσιολογικού ανθρώπου οπότε πολλοί Αιγύπτιοι υπήκοοι θεωρούσαν ότι ο Ραμσής ζούσε αιώνια και τον λάτρευαν σαν πανίσχυρο θεό.

Στις μεγάλες επιτυχίες της βασιλείας του περιλαμβάνονται οι εκστρατείες σε Παλαιστίνη, Χαάν, Συρία και Νουβία όπως και η κατάκτηση της Ιερουσαλήμ και της Δαμασκού. Επιλέον έκτισε την πόλη Πι - Ραμές, το ιερό Αμπού Σιμπέλ αλλά και το Ραμέσειο, που ήταν σύμπλεγμα ναών και σχολείων.

Το ταριχευμένο σώμα του Ραμσή του Μέγα θάφτηκε στην Κοιλάδα των Βασιλέων, στην νεκρόπολη και σήμερα βρίσκεται στο Μουσσείο του Καίρου (από όπου τραβήχτηκαν και οι φωτογραφίες).

πηγή:
http://mysthria.blogspot.com ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!