Απορρίφθηκε οριστικά η υποψηφιότητα του Ουάικλεφ Τζιν

Εκτός της εκλογικής κούρσας για την προεδρία της Αϊτής, που πρόκειται να διεξαχθεί στις 28 Νοεμβρίου, έμεινε ο διεθνής αστέρας της χιπ-χοπ Ουάικλεφ Τζιν, καθώς η υποψηφιότητά του αποκλείστηκε οριστικά σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το εκλογικό ινστιτούτο της Αϊτής.


"Όσον αφορά το νόμο και για το Προσωρινό Εκλογικό Συμβούλιο (CEP), ο κατάλογος των υποψηφίων που έγιναν δεκτοί για τη διεκδίκηση της προεδρίας είναι οριστικός", δήλωσε ο Ντουράν Ζαντί, ένας από τους δικηγόρους του εκλογικού ιδρύματος.


Οι δικηγόροι του Τζιν είχαν ανακοινώσει από την πλευρά τους στις αρχές της εβδομάδας πως ο απορριφθείς υποψήφιος επρόκειτο να προσφύγει στο Διαμερικανικό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (CIDH) και σε αϊτινά δικαστήρια προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματά του.


"Η απόφαση
του γραφείου εκλογικής αντιδικίας δεν επιδέχεται καμία αίτηση ακύρωσης, μία απόφαση του CIDH δεν μπορεί να επιβληθεί στο CEP", υποστήριξε ο Σάμουελ Πιερ, ένας από τους δικηγόρους του Εκλογικού Συμβουλίου.

Το CEP δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα τον κατάλογο των 19 υποψηφίων οι οποίοι έλαβαν άδεια να αρχίσουν προεκλογική εκστρατεία για τη διαδοχή του προέδρου Ρενέ Πρεβάλ, η θητεία του οποίου λήγει στις 7 Φεβρουαρίου 2011.


Οι υποψηφιότητες 15 αϊτινών προσωπικοτήτων απορρίφθηκαν, ανάμεσά τους και εκείνη του τραγουδιστή, ο οποίος ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες από παιδί αλλά επιστρέφει συχνά στη χώρα στη διάρκεια των τελευταίων ετών, προκειμένου να βοηθήσει τους συμπατριώτες του που έχουν πληγεί από μία σειρά φυσικών καταστροφών.


"Ο Ουάικλεφ δεν έζησε καθόλου στην Αϊτή για πέντε συνεχή έτη, είναι σε αυτή τη βάση που αμφισβητήθηκε η υποψηφιότητά του", εξήγησε ένας άλλος δικηγόρος του Εκλογικού Συμβουλίου.


Σημειώνεται
ότι ο Τζιν έχει βγάλει τραγούδι στο οποίο δεν έκρυβε τις φιλοδοξίες του: Πρόκειται για το κομμάτι "Αν ήμουν πρόεδρος".

-SKAI.GR


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!