«Θερίζουν» οι γαστρεντερίτιδες το καλοκαίρι

Ένας πολύ συχνός, αλλά και πολύ δυσάρεστος «επισκέπτης» του καλοκαιριού, είναι σε θέση να μας χαλάσει εντελώς τις διακοπές. Ο λόγος για τη διάρροια του ταξιδιώτη που κυριολεκτικά «θερίζει» στα καλοκαιρινά θέρετρα και ιδιαιτέρως στους εξωτικούς προορισμούς.


Η συγκεκριμένη ασθένεια παρουσιάζεται σε μεμονωμένα άτομα ή με τη μορφή μικρής επιδημίας και ως κυριότερη της αιτία αναγνωρίζονται τα κακώς συντηρημένα τρόφιμα.

Σύμφωνα με τον παιδίατρο Κώστας Νταλούκα, «Η νόσος προσβάλλει πολλούς τουρίστες ειδικά όταν υπάρχει σημαντική διαφορά στο κλίμα, τις κοινωνικές συνθήκες και το επίπεδο υγιεινής από τις αντίστοιχες συνθήκες που επικρατούν στον τόπο από τον οποίο προέρχονται. Το σύνδρομο εκδηλώνεται με διάρροια, ανορεξία, ναυτία, εμετό και πυρετό. Τα συμπτώματα αυτά αρχίζουν απότομα και συνοδεύονται από πόνο στην κοιλιά. Συνήθως όμως υποχωρούν χωρίς θεραπεία μέσα σε μία έως και τρεις ημέρες. Η κυριότερη προφύλαξη είναι η αποφυγή των πιθανών πηγών μολύνσεως, όπως ύποπτων γαλακτομικών προϊόντων, παγωτών, μολυσμένου νερού, θαλασσινών και νωπών λαχανικών και φρούτων που δεν έχουν πλυθεί καλά. Η κυριότερη αιτία είναι διάφορα μικρόβια, τοξίνες μικροβίων και ιοί, που όταν αναπτυχθούν στο φαγητό γίνονται αίτια γαστρεντερίτιδας. Η ζέστη του καλοκαιριού αποτελεί ιδανικό παράγοντα για το γρήγορο πολλαπλασιασμό τους».


Ως γνωστόν οι οξείες γαστρεντερίτιδες προσβάλλουν με μεγαλύτερη συχνότητα τα παιδιά. Η ελαφριά μορφή εμφανίζεται με 1-5 εμετούς και 3-6 διαρροϊκές κενώσεις, που μπορεί να συνοδεύονται κατά διαστήματα από ήπιους πόνους στην κοιλιά και χαμηλό πυρετό.

-newsbeast


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!