«Πάρτι» δολοφόνων θυμίζει η κατάσταση στη Βενεζουέλα- 120 χιλιάδες νεκροί από το 1999!

H Βενεζουέλα του Hugo Chávez στενάζει κυριολεκτικά κάτω από ένα πρωτοφανές κύμα εγκληματικότητας που έχει απλωθεί ως μια σύγχρονη πανώλη σε όλη τη χώρα μη κάνοντας εξαιρέσεις ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς. Είναι ασφαλέστερο σήμερα να ζει κάποιος στο Ιράκ παρά στη χώρα αυτή της Νότιας Αμερικής. Τα στοιχεία αυτά εξάγονται από μια απλή «καταμέτρηση»:

Το 2009 στο Ιράκ σκοτώθηκαν 4.644 πολίτες από εγκληματικά η τρομοκρατικά αίτια ενώ στη Βενεζουέλα το ίδιο χρονικό διάστημα σημειώθηκαν πάνω από 16.000 δολοφονίες πολιτών! Ακόμη και ο πόλεμος των καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό έχει κοστίσει λιγότερα θύματα, ανάμεσα στους πολίτες της χώρας. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του Chávez για την πρωτοφανή αυτή κατάσταση, η τελευταία όμως λίγο δείχνει να ενδιαφέρεται για τα εξωφρενικά αυτά ποσοστά εγκληματικότητας θεωρώντας την κατάσταση λίγο έως πολύ ως φυσιολογική!

Μέχρι  μια φωτογραφία που δημοσίευσε η ανεξάρτητη εφημερίδα σόκαρε το έθνος όταν έδειξε μια σειρά νεκρών που περίμεναν την αναγνώρισή τους στο νεκροτομείο ύστερα από ένα «συνηθισμένο» διήμερο. Παρά το γεγονός πως οι πολίτες της χώρας διαπίστωσαν για άλλη μια φορά το τραγικό της υπόθεσης η κυβέρνηση αρκέστηκε σε μια άλλη στάση: ένα δικαστήριο διέταξε την εφημερίδα να αποσύρει τη φωτογραφία και να μην δημοσιεύσει παρόμοιο υλικό στο μέλλον. Ο Teodoro Petkoff αρχισυντάκτης μιας άλλης ανεξάρτητης εφημερίδας της Βενεζουέλας είπε: «Ας ξεχάσουμε τα εκατοντάδες παιδιά που δολοφονούνται από αδέσποτες σφαίρες ή τα παιδιά που ζουν τον τρόμο βλέποντας τους γονείς τους ή άλλους να σκοτώνονται μπροστά στα μάτια τους, το μόνο που δείχνει να τους ενοχλεί είναι αυτή η φωτογραφία».

Από τότε που ο –για πολλούς- γραφικός Hugo Chávez ανέλαβε την εξουσία στη Βενεζουέλα δεν έδωσε καμία βαρύτητα στην πάταξη της εγκληματικότητας αλλά ούτε φυσικά και στο κλείσιμο της «ψαλίδας» που χωρίζει πλούσιους και φτωχούς στη χώρα με αποτέλεσμα η εγκληματικότητα να μεταβληθεί σε μια μάστιγα που απειλεί εξίσου το ίδιο όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Έτσι από το 1999 έχουν σκοτωθεί στη Βενεζουέλα 118.541 άτομα από εγκληματικές ενέργειες ενώ από το 2007 έχουν σημειωθεί 43.792 δολοφονίες σε σχέση με τις 28.000 δολοφονίες που σημειώθηκαν στο Μεξικό από το 2006. Ταυτόχρονα το Καράκας, η πρωτεύουσα της Βενεζουέλας διατηρεί το υψηλότερο ποσοστό θανάτων ανά 100.000 κατοίκους με 200 θύματα, σε σχέση με τα 22,7 στην Μπογκοτά της Κολομβίας και τα 14 στο Σάο Πάολο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!