Ήθελε 900.000 και σκαρφίστηκε « ακραία καιρικά φαινόμενα»

Καταρρακτώδεις βροχές, πλημμύρες και κατολισθήσεις εμπνεύστηκε ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης της Βραζιλίας και κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με σκοπό να λάβει αποζημίωση για την... ανύπαρκτη φυσική καταστροφή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ο εισαγγελέας Μπρούνο Γκοντίζου Τεϊσέιρα θεώρησε "παράξενες" τις πληροφορίες που του έδωσε ο Αντεμάρ Πίντου Ρόσα, ο δήμαρχος της πόλης Γκουαραντίνγκα, ο οποίος υποστήριζε ότι επί τρεις ημέρες, στις 15, 16 και 17 Ιουνίου, έβρεχε καταρρακτωδώς στην περιοχή.

Ο δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι δρόμοι πλημμύρισαν και καταστράφηκαν σπίτια και γέφυρες -- μόνο που όλες οι καταστροφές ήταν απλώς στη φαντασία του.

Για να επιβεβαιώσει τα στοιχεία ο εισαγγελέας απευθύνθηκε στο Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και ανακάλυψε ότι το συγκεκριμένο τριήμερο δεν έριξε ούτε σταγόνα: μόλις 0,2 χιλιοστά βροχής και όχι 280, όπως υποστήριζε ο Ρόσα. Ένας κάτοικος της περιοχής επιβεβαίωσε ότι η τελευταία φορά που έβρεξε στην περιοχή ήταν τον Μάρτιο.

"Αυτές οι βροχές δεν υπήρξαν ποτέ. Όλη η ιστορία ήταν μια φάρσα" είπε ο εισαγγελέας μιλώντας στην ιστοσελίδα Globo. Διευκρίνισε μάλιστα ότι ο δήμαρχος σχεδίασε την απάτη με σκοπό να λάβει το ποσό των 2 εκατομμυρίων ρεάλ (περίπου 900.000 ευρώ) από την κεντρική κυβέρνηση. Τα χρήματα θα δίνονταν πάντως για... καλό σκοπό, για δημόσια έργα που όμως είχαν ανατεθεί, χωρίς διαγωνισμό, σε μία εταιρεία. Η σύμβαση με την εταιρεία προέβλεπε την κατασκευή δέκα σπιτιών, δύο γεφυρών και δρόμων μήκους 50 χιλιομέτρων,

Το υπουργείο ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του δημάρχου. Εάν κριθεί ένοχος θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα και μπορεί να καθαιρεθεί από τα καθήκοντά του.

www.i-reportergr.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!