Νέος «Φιλέας Φογκ» η 14χρονη Λάουρα

Μια 14χρονη φιλοδοξεί να γίνει η νεώτερη ιστιοπλόος που έχει περιπλεύσει τη Γη!! Σαν άλλος Φιλέας Φογκ η ολλανδή έφηβη Λάουρα Ντέκερ ξεκίνησε το Σάββατο από την Πορτογαλία το πρώτο στάδιο της περιπέτειάς της όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπό της.


Φιλόδοξο στόχος της έφηβης είναι να γίνει η νεώτερη ιστιοπλόος που έχει περιπλεύσει τη Γη.

Η 14χρονη, που απέπλευσε από την Ολλανδία στις 4 Αυγούστου για το προκαταρκτικό στάδιο στην Πορτογαλία, επετράπη να πραγματοποιήσει το μεγαλεπίβολο σχέδιό της έπειτα από την τελική απόφαση ολλανδικού δικαστηρίου, που έθεσε τέλος στη 12μηνη αντιπαράθεσή της με τις αρχές, που ανησυχούσαν για το εγχείρημα του κοριτσιού.


Η Ντέκερ ξεκίνησε τον απόπλου της από άγνωστο λιμάνι της Πορτογαλίας, προκειμένου να αποφύγει τον ενοχλητικό στολίσκο των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης, που την ανέμεναν για να αποτυπώσουν τη στιγμή στο λιμάνι του Πορτιμάο.


Ο εκπρόσωπός της Πέτερ Κλάρενμπεκ τόνισε πως η Ντέκερ κατευθύνεται προς τις Κανάριες Νήσους, όπου σύμφωνα με το σχέδιο πλεύσης θα αναμένει το τέλος της εποχής των τυφώνων στον Ατλαντικό προτού αποτολμήσει τον διάπλου των νήσων Μπαρμπέιντος στην Καραϊβική.


Το σημερινό ρεκόρ
για τον νεώτερο ιστιοπλόου που έχει πραγματοποιήσει τον περίπλου του κόσμου κατέχει η Τζέσικα Γουάτσον από την Αυστραλία, η οποία περαίωσε το ταξίδι της στις 15 Μαΐου, τρεις ημέρες πριν τα 17α γενέθλιά της.

Το σχέδιο της Λάουρα είναι να κατορθώσει να επιστρέψει από τη δίχρονη(!) οδύσσειά της αρκετές εβδομάδες προτού συμπληρώσει τα 17 χρόνια της, προκειμένου να σπάσει το επίζηλο ρεκόρ.  

-ΣΚΑΙ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!