Πεθερές πάνε δαιμονισμένες νύφες για εξορκισμό

«Πάρε τα νύχια σου από αυτή τη γυναίκα. Δεν ντρέπεσαι; Φύγε! Βγες από το σώμα της μέσα από τα πόδια της!» φωνάζει ο μουλάς Μάιρμπερκ Γιουσούποβ απευθυνόμενος στο δαιμόνιο που υποτίθεται ότι είχε διεισδύσει στο σώμα μιας 20χρονης Τσετσένας. Η κοπέλα ήταν μία από τις πολλές Τσετσένες που εξαναγκάστηκε να παντρευτεί τον απαγωγέα της!

Επειδή αυτές οι γυναίκες ακόμα και μετά τον γάμο συνεχίζουν να αντιδρούν στη μοίρα που τους επιβάλλει η ανδροκρατούμενη κοινωνία της χώρας, οι πεθερές τους καταφεύγουν στους εξορκιστές για να τις κάνουν πειθήνια όργανα των συζύγων τους. Οι κρίσεις πανικού και οι υστερίες που εκδηλώνουν αποδίδονται σε δαιμόνια και οι μητέρες των απαγωγέων-συζύγων τους αναλαμβάνουν να τις εξαγνίσουν με τη βοήθεια των μουλάδων.

Τέτοιοι εξορκισμοί αποτελούν ρουτίνα στο Γκρόζνι. Ο μουλάς έχει τον ρόλο του εξορκιστή σε ιατρικό κέντρο της πρωτεύουσας της Τσετσενίας που στεγάζεται σε ένα παλιό διοικητήριο του Ραμζάν Καντίροφ, του προέδρου της χώρας.

Κατά τη διάρκεια του εξορκισμού ο μουλάς φοράει την πράσινη φόρμα του χειρουργού, βάζει την ασθενή να καθίσει σε μία πολυθρόνα, της κλείνει τα μάτια με ένα πανί και ξεκινάει τον εξορκισμό διαβάζοντας κάποιους στίχους από το Κοράνιο κοντά στο αφτί της «δαιμονισμένης» γυναίκας, ενώ τη χτυπάει με ένα ραβδί. Στην περίπτωση της εικοσάχρονης ο εξορκιστής καθησύχασε τη θεία της που τη συνόδευε και την ενημέρωσε ότι το δαιμόνιο που είχε μπει στο σώμα της ανιψιάς της είχε ηλικία 340 ετών, δεν ανήκε σε μουσουλμάνο, αλλά σε Ρώσο που την είχε ερωτευτεί. Υπάρχουν όμως και πιο «βαριές» περιπτώσεις όπου τα δαιμόνια είναι δύο, οπότε η δουλειά του μουλά είναι πιο δύσκολη.

Καθημερινά στην αυλή του ανακαινισμένου ιατρικού κέντρου συνωστίζεται πλήθος απελπισμένων ανθρώπων, κυρίως γυναίκες οι οποίες περιμένουν υπομονετικά μαζί με συγγενείς τους να υποβληθούν σε εξορκισμό και να φύγουν παίρνοντας μαζί τους αγιασμό. Είναι σίγουρες ότι το κακό θα νικηθεί... Εξάλλου, στη μαρμάρινη πλάκα της εισόδου υπάρχει και η σχετική διαβεβαίωση: «Δεν υπάρχει ασθένεια που δεν θεραπεύεται από τον Αλλάχ».

newskosmos.com

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!