Ο θάνατος πέρασε από την Ρωσία - Χιλιάδες πλέον οι νεκροί

Οπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι νεκροί είναι πάνω από 7.000 στη Μόσχα και τουλάχιστον άλλοι τόσοι υπολογίζονται στην υπόλοιπη χώρα, λόγω των πυρκαγιών, του τοξικού νέφους και του πρωτοφανούς καύσωνα.Παράλληλα, υπολογίζεται πως οι ζημιές θα φτάσουν τα 15 δισ. δολάρια. 


Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές αρχές προκειμένου να αποστείλουν στη Ρωσία κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) για να συνδράμει στην προσπάθεια αντιμετώπισης των τεραστίων πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα. 
Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι Ρώσοι πολίτες που βρίσκονται στην Ελλάδα μπορούν να παρατείνουν την παραμονή τους μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, ανεξαρτήτως ημερομηνίας λήξης της θεώρησης εισόδου στα διαβατήριά τους. 

Πλέον το τοξικό νέφος είναι σχεδόν αόρατο στο κέντρο της Μόσχας, στα βόρεια και δυτικά της οποίας έπεσαν σήμερα οι πρώτες σύντομες βροχές και φύσηξε δυνατός αέρας έστω και για λίγα λεπτά συμβάλλοντας στην αραίωση και την απομάκρυνση του καπνού.

Ωστόσο οι αρμόδιοι της υπηρεσίας "ΜοσΕκοΜόνιτορινγκ", που καταγράφει τις τιμές στην ατμόσφαιρα της πόλης, προειδοποιούν ότι ακόμη κι αν οι συγκεντρώσεις σε μονοξείδιο και σωματίδια είναι αυτή τη στιγμή εντός ορίων, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το βράδυ μπορεί να αυξηθούν αισθητά, οπότε οι κάτοικοι δεν πρέπει να χαλαρώσουν εντελώς την επαγρύπνησή τους.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της υπηρεσίας οι τιμές παραμένουν, κυρίως λόγω της ζέστης, υψηλές σχετικά με το όζον και οι υπόλοιποι δείκτες σταδιακά αποκλιμακώνονται, όμως η βελτίωση που αναμένεται να σημειωθεί το επόμενο διήμερο, δεν σημαίνει ότι αποκλείεται ο σχηματισμός νέου τοξικού νέφους περί τα τέλη της εβδομάδας και στις αρχές της επόμενης, καθώς δεν αναμένονται ριζικές αλλαγές στις μικροκλιματικές συνθήκες, που συνετέλεσαν στη δημιουργία του.

Με το θερμόμετρο να παραμένει στο κέντρο της πόλης στους 35-36° C ακόμη και ως αργά το βράδυ η Μόσχα δεν δείχνει να απαλλάσσεται εύκολα από το βαρύ και θανατηφόρο, όπως αποδείχθηκε κοκτέιλ καύσωνα και μόλυνσης.

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!