Φόβος για παγκόσμια διατροφική κρίση.Θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι…

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Βλαντιμίρ Πόυτιν να απαγορεύσει την εξαγωγή σιτηρών από τη Ρωσία, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας που πλήττει εδώ και εβδομάδες την τρίτη μεγαλύτερη χώρα σε εξαγωγές σιτηρών στον πλανήτη.

Ο Βλαντιμίρ Πόυτιν κάλεσε μάλιστα τις κυβερνήσεις της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ρωσίας, ώστε να μειωθεί η εγχώρια τιμή στα σιτηρά 
που πλήττει του Ρώσους πολίτες.

Ήδη ο Ο.Η.Ε έχει εκφράσει ανοιχτά την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ντόμινο στις αγορές που θαεκτινάξει στα ύψη και την τιμή του καλαμποκιού, της σόγιας και των δημητριακών,δημιουργώντας παγκόσμια διατροφική κρίση.

Η Ρωσία εξάγει 17,4 εκατ. τόνους σιτηρών ετησίως και αν οι τρεις χώρες ακολουθήσουν το παράδειγμά, της η παγκόσμια αγορά θα συρρικνωθεί κατά 17,1 εκατ. τόνους περισσότερο.Σε συνδυασμό με τις εκτεταμένες βροχοπτώσεις που έπληξαν τις σιτοκαλλιέργειες του Καναδά, αλλά και την μειωμένη παραγωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η παγκόσμια αγορά βρίσκεται μπροστά σε ορατό κίνδυνο έλλειψης σιτηρών.

Η τιμή των σιτηρών στις αγορές έχει εκτιναχθεί στα ύψη, αγγίζοντας τα μεγαλύτερα ποσοστά από το 1959.Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η μεγαλύτερη παραγωγός σιτηρών στον κόσμο, ακολουθούμενες από την Αυστραλία και την Αργεντινή φαίνεται προς το παρόν ναείναι οι μοναδικοί ευνοημένοι από αυτήν την απαγόρευση της Ρωσίας.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων του Ο.Η.Ε εκφράζει τέλος τις ανησυχίες του για το ενδεχόμενο διαδηλώσεων και ταραχών από πεινασμένους ανθρώπους που δεν θα έχουν πρόσβαση σε ψωμί και δημητριακά, κάτι αντίστοιχο με ότι είχε συμβεί το 2008 στην Αϊτή και την Αίγυπτο.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!