Σαν σήμερα... 7 Αυγούστου

317 Γεννιέται ο Κωνστάντιος Β΄, που θα διαδεχτεί στον αυτοκρατορικό θρόνο της Κωνσταντινούπολης τον πατέρα του Μέγα Κωνσταντίνο.   626 Ο βυζαντινός στόλος διασκορπίζει τη ναυτική δύναμη των Αβάρων και των Σλάβων, που πολιορκούσε την Κωνσταντινούπολη, ενώ ο αυτοκράτορας Ηράκλειος βρισκόταν σε εκστρατεία εναντίον των Περσών. Η νίκη αποδόθηκε στην «Υπέρμαχο Θεοτόκο», στην οποία αφιερώθηκε ο Ακάθιστος Υμνος. Επικεφαλής των πολιορκημένων ήταν ο πατριάρχης Σέργιος και ο πατρίκιος Βώνος.

1560 Γεννιέται η Ελισάβετ Μπάθορι, κόμησσα της Ουγγαρίας, επονομαζόμενη και «αιματοβαμμένη κυρία». Η μεγαλύτερη δολοφόνος γυναικών στην Ιστορία, αν και μητέρα πέντε παιδιών. Τα θύματά της υπολογίζονται σε 2.000. Συνελήφθη με έφοδο στο κάστρο της, έπειτα από παράπονα για κραυγές από βασανισμούς που ακούγονταν. Οι συνένοχοί της εκτελέστηκαν στην πυρά. Η ίδια δεν θανατώθηκε, επειδή ανήκε στην αριστοκρατία. Την έκλεισαν σε αποχωρητήριο του φρουρίου, όπου πέθανε μετά τέσσερα χρόνια.

1794 Στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινά η επανάσταση του Ουίσκι. Αγρότες της Πελσιλβάνια αντιδρούν στην επιβολή φόρου στα οινοπνευματώδη ποτά και μπλοκάρουν τις διαδικασίες απόσταξης.

1867 Τουρκικό πολεμικό βυθίζει το ατμόπλοιο «Αρκάδι», που είχε πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες αποστολές για την ενίσχυση της επαναστατημένης Κρήτης με εθελοντές, πυρομαχικά και εφόδια.

1914 Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Το Μαυροβούνιο κηρύσσει τον πόλεμο στην Αυστροουγγαρία.

1938 Πεθαίνει ο Κονσταντίν Στανισλάβσκι, κορυφαίος της υποκριτικής του ρωσικού θεάτρου.

1929 Ιδρύεται στο Ηράκλειο Κρήτης το αθλητικό σωματείο «Εργοτέλης», που πήρε το όνομά του από αρχαίο Κρητικό ολυμπιονίκη.

1964 Η Τουρκική Αεροπορία βομβαρδίζει θέσεις Ελληνοκυπρίων.

1998 Βομβιστικές επιθέσεις στις πρεσβείες των ΗΠΑ σε Τανζανία και Κένυα. Συνολικά οι νεκροί είναι 224 και οι τραυματίες 4.500.ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!