Υποστήριξη τελικά στο σχεδίο του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Η Βουλγαρία συμφώνησε και θα πληρώσει το χρέος της για το σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη ύψους 4,88 εκατ. ευρώ, δήλωσε σήμερα, στη Μόσχα, ο αντιπρόεδρος της "Τρανσνιέφτ", Μιχαήλ Μπάρκοφ.

"Αναγνώρισαν την ύπαρξη αυτού του χρέους και είναι έτοιμοι να το καλύψουν", είπε ο Μ.Μπαρκόφ στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα των επαφών της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Σόφια, στις 22-23 του μηνός, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Συμεών Ντιάνκοφ.

"Οι Βούλγαροι εταίροι μας συνεχίζουν να μελετούν το περιεχόμενο του σχεδίου από την άποψη του οικονομικού οφέλους και των οικολογικών κινδύνων, αλλά κατά τις εκτιμήσεις μας, υπάρχει κατανόηση από την πλευρά τους, ότι δεν είναι σκόπιμο να αποχωρήσουν από το σχέδιο", είπε ο κ. Μπάρκοφ. Πρόσθεσε, επίσης, ότι συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών, η πρώτη παρουσίαση του οικονομικού μοντέλου του σχεδίου να γίνει στη Μόσχα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Στο παρελθόν η Τρανσνιέφτ είχε επανειλημμένως εκφράσει παράπονα ότι η Βουλγαρία δεν χρηματοδοτεί το μέρος του σχεδίου του πετρελαιαγωγού, που της αντιστοιχεί, γι αυτό και συσσωρεύθηκε το υπάρχον χρέος.

Όπως υπενθυμίζει το πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι η τύχη της ρωσο-βουλγαρικής ενεργειακής συνεργασίας αναπτύσσεται με δυσκολίες από τότε που σχηματίστηκε στη Βουλγαρία νέα κυβέρνηση υπό τον Μπόικο Μπορίσοφ, καθώς, όπως δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, η χώρα του αποχωρεί από το κοινό με την Ελλάδα σχέδιο του πετρελαιαγωγού και παγώνει το σχέδιο για την κατασκευή του ατομικού σταθμού παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στο Μπέλενε.

Αργότερα, κατά το πρακτορείο, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός διόρθωσε τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, αν και κατόπιν εκ νέου δήλωσε ότι αρνείται τη συμμετοχή στο σχέδιο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη για οικολογικούς λόγους.

-news247.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!