Βιο-Ρομπότ που παίρνει ενέργεια από την τροφή!

Ρομπότ το οποίο θα λειτουργεί, παίρνοντας την ενέργεια που χρειάζεται, μέσω της τροφής, όπως ο άνθρωπος, δημιούργησαν Βρετανοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με τον New Scientist, επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, μεταξύ των οποίων και ο έλληνας Ιωάννης Ιερόπουλος κατασκεύσαν ένα ρομπότ που έχει τεχνητό στομάχι με καλλιέργιες βακτηριδίων που διασπούν την τροφή (στην περίπτωσή του άλατα, οργανικές ύλες και μαγιά) αλλά και τεχνητό έντερο! 
Το Ecobot 3 μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα για τρεις ημέρες. Σε αυτό το διάστημα μπορεί να εκτελεί βασικές εργασίες, να παίρνει την τροφή του, να την επεξεργάζεται στο τεχνητό του στομάχι και να αποβάλλει τα υπολείμματα κάθε 24 ώρες. Η πέψη των θρεπτικών υλών, όταν μεταβολίζονται απά τα βακτηρίδια, παράγει ιόντα υδρογόνου που με την σειρά τους παράγουν μέσα από μια πολύπλοκη διαδικασία ηλεκτρικό ρεύμα. Σύμφωνα με τον κ. Ιερόπουλο, το τεχνητό έντερο του ρομπότ «μπορεί να εκτελεί περισταλτικές κινήσεις, όπως το έντερο του ανθρώπου, αποβάλλοντας τοξικές ουσίες, που θα απειλούσαν τα βακτηρίδια.

i-reportergr.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!