Ρώμη: Σάλος από έρευνα για τους gay ιερείς

Να επιδείξουν συνέπεια και να πάψουν να κρύβονται, καλεί τους ομοφυλόφιλους ιερείς η Καθολική Επισκοπή της Ρώμης, απαντώντας έτσι σε έρευνα που δημοσίευσε το περιοδικό «Πανοράμα», σύμφωνα με την οποία πολλοί ομοφυλόφιλοι ιερείς συχνάζουν, κατά τον ελεύθερο χρόνο τους, σε gay μαγαζιά της ιταλικής πρωτεύουσας.


Επιπλέον, κατά την έρευνα του περιοδικού, καθολικοί ιερείς χορεύουν σε gay ντίσκο, κάνουν καινούριες γνωριμίες σε μαγαζιά και μπαρ, ενώ ορισμένες φορές συναναστρέφονται με συνοδούς επί πληρωμή.

Ο ρεπόρτερ του περιοδικού χρησιμοποίησε κρυφή κάμερα, με την οποία κατέγραψε σκηνές της νυχτερινής ζωής της Ρώμης, με τη βοήθεια ενός συνεργάτη του, που γνώριζε ομοφυλόφιλους ιερείς.


«Κανείς δεν τους αναγκάζει να παραμείνουν ιερείς, εκμεταλλευόμενοι μόνο τα οφέλη που τους προσφέρει η κατάσταση αυτή», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επισκοπής και καταλήγει: «Τα άτομα αυτά δεν κατάλαβαν ούτε κατά διάνοια τί σημαίνει ποιμαντική αποστολή και δεν έπρεπε να ζητήσουν να χειροτονηθούν».


Από τις πρώτες αντιδράσεις της gay κοινότητας της Ιταλίας, ήταν του Αουρέλιο Μανκούζο, πρώην προέδρου της οργάνωσης Arcigay. «Είναι γνωστό ότι πολλοί ιερείς πηγαίνουν σε ντίσκο, μπαρ και άλλα μαγαζιά. Όχι μόνον για γνωριμίες σεξουαλικού είδους, αλλά και για να μιλήσουν, απλώς, για να μοιρασθούν ανησυχίες και ιδέες με νέους ανθρώπους». Ο Μανκούζο αποκαλύπτει ότι συναναστράφηκε, στο παρελθόν, υψηλόβαθμους κληρικούς του Βατικανού, μεταξύ των οποίων και ένας επίσκοπος.


Σχολιαστές αναφέρουν
ότι έρευνες σαν και αυτή του περιοδικού «Πανοράμα», «δεν πρέπει να γίνουν αφορμή για να ξεκινήσει ένα ύπουλο και αναχρονιστικό κυνήγι μαγισσών» και «ότι χρειάζεται ένας γενικότερος προβληματισμός για τη σχέση της θρησκευτικής πραγματικότητας με τη σεξουαλικότητα».     

-ΣΚΑΙ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!