Βλέπει πυρηνικό πόλεμο

Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο προειδοποίησε χθες Παρασκευή για την πιθανότητα να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, στην πέμπτη εμφάνισή του της τελευταίες δέκα ημέρες.

Η ξαφνική επανεμφάνιση του Κάστρο έπειτα από τέσσερα χρόνια απομόνωσης για λόγους υγείας έχει δημιουργήσει ερωτήματα για τις προθέσεις του, όμως το μήνυμά του παραμένει το ίδιο: επίκειται ένας καταστροφικός πόλεμος, αν οι ΗΠΑ, με σύμμαχο το Ισραήλ, προσπαθήσουν να επιβάλλουν διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Προέβλεψε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα επιτεθούν στη Βόρειο Κορέα.
"Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή ένα άλυτο δίλημμα (στη Μέση Ανατολή). Δεν μπορούν να αποσυρθούν, αλλά και ούτε να παραμείνουν", δήλωσε ο Κάστρο στους 115 προσβευτές που τον άκουγαν με προσοχή.
"Δεν θα βγουν από αυτή την κατάσταση μέσω της διπλωματικής οδού, αλλά με τη δύναμη των όπλων τους", πρόσθεσε.
Ο Κάστρο, 83 ετών, μίλησε για περισσότερο από μία ώρα με τους πρεσβευτές. Έμοιαζε να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, απάντησε σε ερωτήσεις και διάβασε πολλά άρθρα για να υποστηρίξει τις θέσεις του.
Δήλωσε ότι έχει εν μέρει αναρρώσει από "την ξαφνική και σοβαρή κατάσταση της υγείας του", που τον ανάγκασε το 2006 να παραδώσει την εξουσία στον αδερφό του Ραούλ.
Ο Κάστρο επανεμφανίστηκε για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια στις 7 Ιουλίου σε ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας στην Αβάνα και από τότε έχει κάνει αρκετές εμφανίσεις, ενώ έχει δώσει και μία συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι της Κούβας που μεταδόθηκε σε μαγνητοσκόπηση.
Αναρτήθηκε από PELEKIS

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!