Εντοπισμός πετρελαίου με σεισμικά κύματα.

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να εντοπιστεί ένα κοίτασμα πετρελαίου είναι η σεισμογραφική μέθοδος, που αν και το ποσοστό επιτυχίας της δεν ξεπερνά το 10% θεωρείται η πιο αξιόπιστη. Με τη μέθοδο αυτή δημιουργείται ένας μικρός σεισμός (π.χ. μια ελεγχόμενη έκρηξη).

Τα σεισμικά κύματα περνούν στο υπέδαφος, αντανακλώνται από τα διάφορα πετρώματα που συναντούν και επιστρέφουν στην επιφάνεια όπου και καταγράφονται από ειδικές συσκευές (σεισμόμετρα). Αλλά, επειδή η ταχύτητα των κυμάτων είναι διαφορετική ανάλογα με τον τύπο του πετρώματος που διαπερνούν, αυτά φτάνουν σε διαφορετικό χρόνο στην επιφάνεια. Από τους χρόνους αυτούς, οι γεωλόγοι παίρνουν πληροφορίες για το είδος των πετρωμάτων και εκτιμούν την πιθανότητα για ανακάλυψη πετρελαίου στο συγκεκριμένο σημείο.

Ακόμη  οι πετρελαϊκές εταιρείες προχωρούν σε γεωτρήσεις και προκαλούν εκρήξεις στο βυθό της θάλασσας για να αναλύσουν τα σεισμικά κύματα και να εντοπίσουν έτσι κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στα υποθαλάσσια κοιτάσματα..

- Πόπη Μαμουζέλλου

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!